Slechtvalk Webcam

Deze webcam is momenteel offline.

Een mooier uitzicht krijg je niet dan bij de webcam van de slechtvalk. Op tientallen meters hoogte is dit paartje al jaren te vinden. Vorig jaar hadden ze drie kuikens en we hopen dit seizoen natuurlijk ook weer op een aantal prachtige kuikens!

De slechtvalk is een beschermde inheemse diersoort en dat is niet voor niets want deze vogel stond bijna op het punt te verdwijnen door bestrijdingsmiddelen en vervuiling. Gelukkig heeft de Werkgroep Slechtvalken Nederland in verschillende plekken nestkasten geplaatst waardoor het nu veel beter gaat met deze valksoort. Slechtvalken jagen op een indrukwekkende manier met een duikvlucht. Er zijn wel snelheden gemeten van 350 km per uur die hij binnen een paar seconden bereikt! Op deze manier gaan ze achter hun prooi aan waaronder duiven, spreeuwen, merels, en soms zelf vleermuizen en sprinkhanen.

Producten op de voederplaats

Wil jij ook meer vogels in je tuin?

Meer leven in je tuin begint bij planten. Een groen tuin is goed voor vogels, egels en insecten. Hoog tijd dat stenen de tuin uit gaan en planten erin komen. Planten zoals vlinderstruiken, heggen, vaste planten en bloemzaden zorgen voor diversiteit, voedsel en een schuilplaats. Een kleine border is al een mooie eerste stap!

webcams

Benieuwd naar de andere webcams?

Bekijk het overzicht van de online webcams hier

Webcams bekijken