Vetvoer

Alles wat u moet weten over vetvoer

Het helpen van tuinvogels is een leuke en dankbare bezigheid! Door de vogels te voorzien van geschikt voer en huisvesting, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopend aantal van veel algemene vogelsoorten. Bovendien laten de vogels zich zo nog meer in uw tuin zien en geniet u van al het leven om je huis. Vogels voeren kan en mag het hele jaar.

Ons vetvoer geeft de vogels de benodigde energie!

Welke soorten vetvoer zijn er?

Bij Vivara hebben we verschillende soorten vetvoer. Vetvoer geeft vogels de extra benodigde energie! Maak een keuze uit een van de drie onderstaande soorten.

Geef vogels extra energie!

vogelpindakaas

Vogelpindakaas

De nummer 1 snack voor vogels!

Bekijk alle pindakaas
vetbollen

Vetbollen

Vol energie en calorieën

Bekijk alle vetbollen
vetblokken

Vetblokken

Bieden alle energie die vogels nodig hebben

Bekijk alle vetblokken

5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER VETVOER…

 1. Wat is het belang van vetvoer voor vogels?

  Vetvoer is erg calorierijk, dit is vooral in de winter van groot belang. Vogels kunnen 20% van hun lichaamsgewicht verliezen in een koude winternacht. Het vet verbranden ze om zich warm te houden. Het is dus van groot belang dat ze de volgende dag voldoende vet en calorieën binnenkrijgen om weer aan te komen.

 2. Kan ik vetvoer ook in de zomer aanbieden?

  Ja, vetvoer kan ook in de zomer bijgevoerd worden. Het is zelfs een belangrijke en snelle energieleverancier in een periode dat broeden en grootbrengen van de jongen hard werken is voor de ouders. Vivara adviseert om de vetproducten tijdens hoge temperaturen in de schaduw op te hangen en nooit in de volle zon te hangen.

 3. Wat is de beste plaats om vetvoer aan te bieden?

  Vogels houden van een rustige plaats om te eten. Het is belangrijk dat vogels dichtbij beschutting en niet te dicht bij mensen kunnen eten. De beste plaats voor een voederplek biedt goed uitzicht op de omgeving, maar heeft ook een plant of struik in de buurt waar de vogels naar toe kunnen vluchten. Verder is het verstandig om vetvoer in de zomer niet in de volle zon te hangen.

 4. Waarom verkoopt Vivara geen vetbol en pinda’s in een plastic netje?

  Vivara verkoopt geen producten in netjes omdat vogels verstrikt kunnen raken in het plastic netje, het maakt ze ook een makkelijker doelwit voor roofvogels. Tevens eindigen de plastic netjes vaak als zwerfafval in de natuur.

 5. Kan ik ook normale pindakaas aan de vogels aanbieden?

  Nee, normale pindakaas is niet goed voor vogels omdat dit veel te veel zout bevat. Daarom is het van belang dat je vogelpindakaas aanbiedt. Hier wordt geen zout aan toegevoegd.

Voordelige pakketten met vetvoer

Vetbollen

Vetblokken

Pindakaas voor tuinvogels