50 Premium vetbollen met insecten in een doos

50 Premium vetbollen met insecten in een doos
Artikelnummer 102260119
€ 17,99
 • Altijd zonder netjes, dat is wel zo veilig voor vogels
 • Blijft ook bij lage temperaturen zacht
 • Bomvol energie en eiwitten

Veel tuinvogels zijn verzot op insecten, ze zijn er in bepaalde periodes zelfs afhankelijk van. Met deze premium vetbollen in de smaakvariant met insecten voorzie je jouw tuinvogels van de benodigde energie in de vorm van hoogwaardig vet en biedt ze tevens hoogwaardig eiwit van insecten. Deze vetbol is favoriet bij mezen en roodborstjes!

De premium vetbollen met insecten zijn van extreem hoge kwaliteit. Dit komt tot uiting in de hoogte van het vetgehalte. Vaak wordt aan vetbollen kalk en graanmeel toegevoegd. De Vivara vetbollen, zoals de Vetbollen met insecten, hebben juist een extra hoog vetgehalte en bevatten hoogwaardige grondstoffen zoals dierlijk vet, olierijke gepelde zonnebloempitten en volvet pindameel. Ze bieden de tuinvogels daarmee extra veel energie.

 • Voordeelverpakking
 • Hoge kwaliteit en hoog (dierlijk) vetgehalte
 • Vet met toegevoegde eiwitrijke insecten, zonnebloempitten en olierijk pindameel
 • Blijven zacht bij extreme kou door zoedzame zaden en vetten
 • Zonder netje
 • Geschikt voor jaarrond voeren
 • Tijdens broedseizoen worden ze gegeten door de ouders, niet door de jongen

De unieke samenstelling zorgt ervoor dat onze vetbollen bij extreme kou zacht genoeg blijven. In de zomer zijn ze, mits in de schaduw geplaatst, ook prima te gebruiken. Door het hoge vetgehalte zijn de vetbollen goed waterafstotend, zo blijven ze ook in regenachtige periodes goed.

Wij willen alleen het beste voor vogels en daarom kiezen we er voor om onze mezenbollen zonder netjes te verstrekken. Dit voorkomt dat vogels in de netjes verstrikt raken. Vivara heeft speciale vetbolhouders in haar assortiment om vetbollen veilig aan de vogels aan te bieden.

Naast de variant Vetbollen met insecten bieden wij nog andere voordelige smaakvarianten aan. Kijk op onze website voor ons complete assortiment.

De 50 vetbollen met insecten wegen 95 gram per stuk en worden in een kartonnen doos geleverd.

Vogel jaarrond voeren:

Vogels hebben een enorm belang bij het voer in jouw tuin. Een vogel zal het voer altijd gebruiken als aanvulling op het dieet en nooit als vervanging voor voer als insecten en bessen wat ze in de natuur kunnen vinden. Echter zijn er tijden dat insecten en bessen moeilijk te vinden zijn omdat het te koud is of wanneer de vogel het extra druk heeft, zoals tijdens de broedperiode. Tijdens koude nachten in de herfst en winter kunnen vogels tot 20% van hun lichaamstemperatuur verliezen. Om dat de compenseren hebben ze extra energie nodig dat ze bijvoorbeeld uit vogelpindakaas, vetblokken of vetbollen kunnen halen. Tijdens het broedseizoen in de lente kunnen ze bijvoorbeeld eiwitten uit zadenmixen goed gebruiken. Op deze drukke dagen zorgen de vogels vooral voor hun jongen waardoor hun eigen behoefte er vaak bij inschieten. Kortom, vogels hebben het hele jaar extra ondersteuning nodig.

Samenstelling

tarwemeel, talg (dierlijk vet), zwarte zonnebloempitten, maismeel, pindameel, calciumcarbonaat, gedroogde meelwormen (2%) en gammarus (2%).

Geschikt voor
Pindasilo, Voederhuis, Grondvoeren
Weghouden van huisdieren
Nee
Onkruidvrij
Nee

Anderen kochten ook

 1. Vetbollen suprême - 50 stuks
  € 16,99
 2. Premium pindakaaspakket Compleet
  € 12,49 € 14,95 Deze aanbieding is geldig vanaf 01.01.2023 en verloopt op 31.12.2023
 3. Vetblok variatiepakket
  € 28,99 € 35,88 Deze aanbieding is geldig vanaf 13.10.2022
 4. Navulpakket vetblokken
  € 9,99 € 11,96 Deze aanbieding is geldig vanaf 13.10.2022
 5. Vetblok met meelwormen
  € 2,99 Vanaf € 2,29
 6. Vetblok Original
  € 2,99 Vanaf € 2,29
 7. Reuzenvetbol zaden (zonder touw)
  € 3,99 Vanaf € 2,99
 8. Vetbollen met meelwormen - 6 stuks
  € 2,79 Vanaf € 2,29
 9. Hi-Energy suprême 10 kg
  € 52,99 Vanaf € 47,99
 10. Premium Voedertafeltraktatie 10 kg
  € 34,99 Vanaf € 31,99