Diervriendelijke tuinplanten

Diervriendelijke tuinplanten

De planten in onze tuin spelen een belangrijke rol in het leven van de dieren.

Onze planten worden door deskundigen verzorgd en verpakt om een goede kwaliteit te garanderen. Ze komen rechtstreeks van onze Nederlandse velden.

Alles wat u moet weten over diervriendelijke tuinplanten.

De begroeiing in een tuin is belangrijk voor in het wild levende dieren. Vogels, insecten en zoogdieren (zoals egels, eekhoorns en vleermuizen) willen graag een tuin waar ze een plaats hebben om te schuilen, waar ze zich kunnen voortplanten en waar ze voedsel kunnen vinden. Met die gedachten hebben wij een assortiment tuinplanten samengesteld dat aan alle eisen voldoet. Zo vindt u bij ons vaste planten, buitenplanten, vlinderstruiken en veel meer.

Met onze planten creëert u een diervriendelijk tuin.

Welke soorten tuinplanten zijn er?

Bij Vivara hebben we verschillende soorten tuinplanten, een tuin vol leven begint bij de juiste beplanting! Maak een keuze uit een van de drie onderstaande soorten.
Je ontvangt 2 maanden groeigarantie op al onze tuinplanten!

5 VEELGESTELDE VRAGEN OVER TUINPLANTEN…

 1. Aan welke eisen moet een diervriendelijke tuin voldoen?

  Bloemen die insecten zoals vlinders, hommels en bijen aantrekken; Struiken met voor vogels eetbare bessen; Dichte struiken en klimplanten waarin dieren een broed- of schuilplaats kunnen vinden; Fruit- en nootdragende bomen en struiken die voor mens en dier aantrekkelijk zijn.

 2. Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een plant?

  Bij het aanschaffen van een plant moet u letten op een aantal belangrijke zaken. In welke maand bloeit de plant? Heeft een plant schaduw nodig of juist de volle zon? Is hij geschikt als snijbloem? Wat is de plantdiepte en hoe hoog wordt de plant? Deze vragen beantwoorden wij per plant op het etiket.

 3. In welke staat ontvang je de plant?

  De meeste planten die u ontvangt zijn in rust. Dit betekent dat ze niet in bloei staan en er dus niet op hun voordeligst uitzien. Waarom doen we dit? En hoe kunnen we controleren dat het wel degelijk een goede plant is? Meer hierover kan je hier lezen.

 4. Wat voor verschillende planten kun je aanschaffen?

  Een diervriendelijke tuin biedt een variatie aan vaste planten, sierheesters en bomen, klimplanten, hagen, fruitbomen en -struiken en vlinderstruiken.

 5. Hoe kun je het beste verschillende planten bewaren?

  Je kunt de 8 bewaartips hier bekijken.

Vaste planten

Heester

Fruitplanten