Ooievaar Webcam

Kijk van grote hoogte mee met het paartje ooievaars wat ieder jaar weer op deze webcam is te zien. Samen hebben ze al veel kuikens groot weten te brengen. De webcam van de ooievaars is uniek, beleef hun broedseizoen en zie hoe ze hun kuikens door weer en wind groot proberen te brengen.

Ooievaars bouwen hun nesten regelmatig bovenop gebouwen en leggen gewoonlijk tussen 2 en 5 eieren. De broedperiode duurt 25 tot 35 dagen. Als de kuikens uit het ei komen, zijn ze bijna naakt, maar ze krijgen al snel een laag pluizige veren die hen warm houdt. Ze worden gevoed door beide ouders waarbij ze tot 60% van hun eigen lichaamsgewicht per dag kunnen eten. Zelfs na het verlaten van het nest zijn ze nog enkele weken afhankelijk van hun ouders voor voedsel. 

Producten op de voederplaats

Wil jij ook meer vogels in je tuin?

Meer leven in je tuin begint bij planten. Een groen tuin is goed voor vogels, egels en insecten. Hoog tijd dat stenen de tuin uit gaan en planten erin komen. Planten zoals vlinderstruiken, heggen, vaste planten en bloemzaden zorgen voor diversiteit, voedsel en een schuilplaats. Een kleine border is al een mooie eerste stap!

webcams

Benieuwd naar de andere webcams?

Bekijk het overzicht van de online webcams hier

Webcams bekijken