Bescherm vogels tegen roofdieren

Vogels stellen een goed ingerichte voederplek of geschikte nestkast op prijs en zelf geniet u van het schouwspel. U helpt de vogels het meest als u daarbij ook rekening houdt met hun veiligheid. Om u op weg te helpen een veilige voederplek of nestgelegenheid in te richten hebben we een aantal tips voor een veilige tuin op een rij gezet:

  • Hang een nestkast op minimaal 1,5 tot 2 meter hoogte, zodat katten er niet bij komen. Bekijk hier meer tips over het ophangen van een nestkast.
  • Zorg ervoor dat nestkasten met een open voorkant goed beschut staan, zodat de vogels beschermd worden tegen roofdieren. Klimplanten die de nestkast deels bedekken zijn hiervoor ideaal!
  • Onze Woodstone nestkasten zijn speciaal ontwikkeld om de vogels goed te beschermen tegen roofdieren als marters. De uitgewerkte invliegopening biedt meer veiligheid dan bij een normale nestkast.
  • Heeft u een voedertafel of voedersilo in uw tuin? Denk dan eens aan een beschermkooi of silobeschermer. Die kunt u over de voedertafel of op de voedersilo zetten, zodat kleinere vogels ongestoord en veilig kunnen eten.

Bekijk onze nestkasten