Een feest voor tuinvogelsEen feest voor tuinvogels

Een feest voor tuinvogels

Voedersysteem zadenmixen - Creëer een voedzame snackbar

Creëer een voedzame snackbar

De komende weken wijden we aan de favoriete partysnacks van de tuinvogels oftewel onze zaadmengsels en individuele zaden. Ontdek meer over onze zelfgemaakte producten en de afzonderlijke ingrediënten die wij bij de productie gebruiken. Al ons vogelvoer worden samengesteld in samenwerking met verschillende nationale en internationale natuur- en dierenbeschermingsorganisaties. Wij gaan altijd uit van de speciale behoeften van de verschillende vogelsoorten. Onze zaadmengsels bevatten daarom bijzonder hoge verhoudingen aan voedzame vetten, oliën, koolhydraten, mineralen en vitaminen.

Wat zijn de voordelen van hoogwaardig vogelvoer?

Wanneer je kiest voor hoogwaardig voer, vermijd je goedkope ingrediënten zoals tarwekorrels, graszaad en linzen. Deze worden namelijk vaak in grote hoeveelheden gemengd, maar bevatten weinig voedingsstoffen en worden door vogels slecht geaccepteerd. Om deze reden worden ze meestal pas gegeten als alle andere zaden opgebruikt zijn. Daardoor blijven grote hoeveelheden vogelvoer ongebruikt op de grond liggen.

Bij Vivara doen we het zonder deze goedkope ingrediënten. Bovendien loont het de moeite om kwaliteitsvoer te gebruiken, omdat dit meer veiligheid biedt voor je gevleugelde vrienden. Goedkope alternatieven garanderen niet dat ze geen invasieve plantensoorten bevatten, zoals het gevaarlijke allergieverwekkende ragweed. (ambrosia)

Geen allergieverwekkende koolzaad inbegrepen

Onze zaadmengsels worden onder richtlijnen in eigen beheer geproduceerd. Ons vogelvoer is vrij van de allergie veroorzakende plant ragweed. (ambrosia) Dit komt vaak voor in vogelzaad. Wij passen een zuiveringsproces toe om het voer te reinigen. Door het verschillende gewicht van de zaden is het mogelijk om de ragweedzaden eruit te filteren. Hierdoor kunnen wij erop toezien dat het voer dat wij produceren veilig vogelvoer is.

Supreme zadenmixen voor tuinvogels

Welke ingrediënten gebruiken we in onze zaadmengsels?

Wij willen alleen het allerbeste voer voor jouw tuinvogels. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van onze eigen zaadmengsels en selecteren alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit.

Gepelde zonnebloempittenGepelde zonnebloempitten

Gepelde zonnebloempitten

Gepelde zonnebloempitten zijn een olierijke en dus calorierijke energiebron voor jouw tuinvogels. We hebben de schillen al verwijderd, zodat je voederbak schoon en vrij van schillen en onkruid blijft. Voor jonge vogels vind je in ons assortiment ook gehakte zonnebloempitten zonder schil.

zwarte zonnebloempittenzwarte zonnebloempitten

Zwarte zonnebloempitten

We hebben gekozen voor zwarte zonnebloempitten, omdat ze een hoger oliegehalte hebben en dus voor meer energie zorgen voor je gevleugelde vrienden. Een ander voordeel is dat vogels ze veel gemakkelijker kunnen pellen.

havermouthavermout

Havermout

Haver is het graan met het hoogste oliegehalte en is daarom voedzamer voor je vogels.

Nyjerzaad

Het fijne, olierijke nyjerzaad is afkomstig van de ramtilplant en is vooral geliefd bij putters en sijzen.

gedroogde meelwormengedroogde meelwormen

Gedroogde meelwormen

Eiwitten zijn erg belangrijk, vooral tijdens het broedseizoen. Meelwormen hebben een eiwitgehalte van 50%. Door ze te drogen zijn ze langer houdbaar.

rozijnenrozijnen

Rozijnen

Liefhebbers van zacht voedsel gaan voor rozijnen in de voedermix. Roodborstjes, spreeuwen, merels en lijsters zijn er gek op.

gebroken rode maisgebroken rode mais

Gebroken (rode) maïs

In veel van onze voedermixen vind je gebroken maïs, een van de meest gegeten granen en veel calorierijker dan tarwe. Rode maïs bevat zelfs meer calorieën dan gele. Daarom gebruiken we dit ingrediënt in sommige van onze voedermixen.

Gehakte pinda's

Gehakte pinda's bevatten de ideale hoeveelheid energie en eiwit en zijn daarom een populaire aanvulling. Hele pinda's zijn niet geschikt voor zaadmengsels en mogen alleen worden gevoerd in een daarvoor ontworpen voedersysteem!

Enkele zaden voor het maken van je eigen mix

Voedersysteem zadenmixen - Creëer een voedzame snackbar

Welk vogelvoer moet ik kiezen?

Over het algemeen geldt: hoe meer variatie in je vogelvoer, hoe meer soorten je zult aantrekken. Wil je een specifieke soort aantrekken dan kunnen wij je helpen! Kies de soort die je wilt aantrekken en ontdek welk voedsel zij lekker vinden. Maar vergeet niet dat vogels gaan voor het voedsel dat hun de beste energiebron biedt, dus hoe meer calorieën hoe beter!

Klik hier voor het vogeloverzicht
Pinda's
Pinda's
(Vol met natuurlijke essentiële oliën)

"Een geweldige bron van energie, maar doe hele pinda's altijd in een pindasilo van gaas, zodat kleinere vogels zich niet kunnen verslikken!"