Zeearend Webcam

Schakel cookies in om deze video te bekijken

 

De komende dagen?- 11 juni 2018

Wat gaat het haviks kuiken de komende dagen doen? Het  kuiken is nu 32 dagen oud en dat betekend dat het waarschijnljik zijn eerste prooien zelfstandig zal verscheuren en dat het nog meer vliegoefeningen zal doen. Ook zal het snel zijn eerste stapjes buiten het nest zetten. Eerst zal hij op de zijtakken klimmen om later uit het beeld van de camera te verdwijnen.


 

Laatse kuiken groeit - 6 juni 2018

Het laatst overgebleven kuiken van de havik groeit erg goed. Hij wandelt al over het hele nest en zijn kleurstelling begint langzaam te veranderen. Zijn witte donsveertjes worden langzamerhand vervangen door bruinige veren met pen. Hij is ook al bezig met vliegbewegingen maar het kuiken zal over ongeveer 2 weken pas kunnen vliegen.

 


 

drie van de vier kuikens overleden- 22 mei 2018

Op 18 en 19 mei zijn drie van de vier havik kuikens helaas overleden. De kuikens werden buiten de nestkom gevoerd, hierdoor is het de kuikens helaas niet meer gelukt om terug te keren in de nestkom. Ze zijn onderkoeld geraakt en hierdoor overleden. Hetzelfde leek te gaan gebeuren met het vierde kuikentje. Urenlang werd het kuikentje alleen gelaten door de moeder, maar ze is teruggekeerd en 's avonds zat het kuikentje weer lekker warm onder de moeder.

 


 

Alle eieren zijn uitgekomen!- 14 mei 2018

Op 11 mei zijn 3 eieren van de havik uitgekomen. Dat de eieren zo snel achter elkaar uitgekomen zijn is redelijk uniek, de tijd tussen het uitkomen van de verschillende eieren is meestal een stuk langer. Het vierde ei kwam vanochtend rond kwart voor 9 uit. Hierdoor is het vierde kuiken een stuk jonger dan zijn broertjes en/of zusjes. 

 


 

Eerste kuiken bij de zeearend- 14 mei 2018

Bij de zeearend zijn er eieren uitgekomen. Het is helaas moeilijk te zien of er één of twee eieren uitgekomen zijn. Nu de zeearenden niet voor de webcam broeden en het nest goed verstopt zit is het lastig om te zien hoeveel eieren er uitgekomen zijn.

 


 

Wanneer komt het eerste ei uit?- 8 mei 2018

Waarschijnlijk zal het eerste ei snel uitkomen bij de Havik. De gemiddelde broedtijd voor een ei is 35 tot 38 dagen. De havik is op dit moment 36 dagen aan het broeden, dus het eerste ei kan ieder moment uitkomen.

 


 

Rust bij het nest - 30 april 2018

Het is de laatste tijd veel rustiger bij het nest van de Havik. De zeearend lijkt niet meer op bezoek te komen en de havik is rustig aan het broeden. Ze steekt regelmatig haar kop tussen haar veren, hiermee laat ze zien dat ze zich veilig voelt. Deze rust geeft een grotere kans op een goed broedresultaat!