Slechtvalk webcam blog

Daar is het derde ei 20/3/2019

We zaten er al op te wachten en daar is hij dan, het derde eitje van de slechtvalken. Blijft het hierbij of komt er misschien nog een vierde? Foto met dank aan J. De Wilde.


 

Het tweede ei! - 18/3/2019

We hebben een goed weekend gehad want we hebben het tweede slechtvalk eitje kunnen verwelkomen, foto met dank aan M. Van Laethem. Meestal leggen slechtvalken 3 tot 4 eitjes dus we hebben nog goede hoop dat we deze week nog 1 of 2 eitjes kunnen verwachten. Daarna kan het slechtvalk paar gaan broeden.


 

Een eitje! - 15/3/2019

Het paren van de afgelopen tijd heeft gisteren zijn vruchten afgeworpen. De slechtvalken hebben een ei gekregen. Nu hopen we natuurlijk dat het ei de broedperiode overleeft en we binnenkort een mooi kuiken kunnen verwachten.

Vader en moeder met ei, foto met dank aan M. Van Laethem

 

Moeder veilig bij het ei, foto met dank aan M. Vansteenbeeck


 

Flink op jacht - 13/3/2019

Overdag zijn de valken goed bezig met jaren en zo ook vandaag! De natuur kan zo hard zijn en dat wordt ook vandaag weer bewezen, deze pluizige vriend is het slachtoffer geworden van de slechtvalk.


 

Een goede relatie - 1/3/2019

De relatie lijkt goed te gaan tussen de slechtvalken. Er wordt dagelijks gepaard door de slechtvalken. Wanneer zal er een eerste ei gelegd worden? Foto's met dank aan B. Hulsmans.


 

Slechtvalken hebben goed te eten - 28/2/2019 

Het is misschien niet altijd leuk om te zien maar voor de slechtvalken wel erg belangrijk, ze hebben namelijk goed te eten. Ook deze keer hebben ze weer een vogel te pakken, nu gaat het om een grote bonte specht.


 

Liefde in de lucht - 25/2/2019

De mannetjes slechtvalk is bezig met het maken van een kraambed en dat beloofd natuurlijk veel goed. De afgelopen week hebben we zeker 1x op beeld kunnen zien dat het mannetje en vrouwtje aan het paren waren maar of dit effect heeft gehad is nog niet duidelijk maar de eerste tekenen zijn veelbelovend!


 

Even lekker eten -22/2/2019

Niet alleen wij maar ook de slechtvalk heeft genoten van zijn avondeten. Gisteren had de slechtvalk een (zo te zien) vogeltje te pakken.


 

Dit jaar wel een broedsel? - 19/2/2019

De slechtvalk van dit vorig jaar zit ook dit jaar met zijn nieuwe vrouwtje in de nestkast. Vorig jaar werd het vrouwtje zo vaak aangevallen door andere vrouwtjes dat ze helaas niet aan een broedsel toe kwamen, is het dit jaar anders? Het paartje is in ieder geval nog bij elkaar en hebben hun territorium het hele jaar kunnen behouden, dat is een stap in de goede richting.

 

Terug naar de slechtvalk webcam