Ooievaar webcam blog

Twee kuikens geboren - 2 mei 2018

Vanochtend zijn de eerste twee kuikens in het nest van de Ooievaar uit het ei gekropen. Waarschijnlijk zal het derde ei ook snel uitkomen, mischien vandaag al. Het derde kuiken zal nog iets langer op zich laten wachten.

 


 

Grote aanval op het nest - 26 april 2018

Op 25 april is het nest van de ooievaar aangevallen door minstens 8 andere ooievaars. Ze vlogen laag over het nest en een van de ooievaars is zelfs op het nest geweest. Nadat de aanvallers een aantal rondes rond het nest gevlogen hebben zette de mannetjes ooievaar de achtervolging in. Hij heeft de aanvallers kunnen verjagen. Zal het nu rustig blijven of zullen de aanvallers terugkeren?

 


 

Onrust boven het nest - 19 april 2018

Er is onrust geweest bij het ooievaars nest. Een andere ooievaar heeft ook intresse getoond in het nest. Op dit moment heeft dat nog niet tot grote problemen geleid en kan de vrouwtjes ooievaar nog rustig doorbroeden.

 


 

Twee eieren - 3 april 2018

Afgelopen week zijn er twee eieren gelegd in het nest van de ooievaar. Op 28 maart is het eerste ei gelegd. Op 30 maart is dit opgevolgd door een tweede ei. Deze is voor het eerst te zien geweest in de ochtend van 31 maart. Het uitbroeden van de eieren zal ongeveer 31 tot 32 dagen duren. Kunnen wij op 1 of 2 mei de jongen ooievaars verwachten?

 


 

Oude bekenden - 27 februari 2018

Je kunt wel duizenden kilometers naar het zuiden vliegen, maar als je hier kunt overwinteren is dat natuurlijk onzin. Dat dachten de ooievaars in Gennep ook, want ze zijn gewoon gebleven. Hetzelfde paar als vorig jaar steelt dus ook dit jaar weer de show.