Kerkuil webcam blog

 

Een 4de ei - 18 April 2018

In de ochtend van 17 april heeft de kauw haar vierde ei gelegd. Rond 11 uur was dit ei voor het eerst te zien. Een kauwenbroedsel bestaat meestal uit 4 tot 6 eieren. Maar bij uitzodering kunnen er wel tot 9 eieren gelegd worden. Zouden er nog meer eieren gelegd worden door de vrouwtjes kauw?

 


 

3 Eieren - 17 April 2018

De kauw heeft maar liefst drie eieren gelegd in de kerkuilnestkast. Het eerste ei is gelegd op 14 april rond 8 uur in de ochtend. Hierna volgde een tweede ei snel in de ochtend van 15 april.Het derde ei is gelegd in de ochtend van 16 april.

 


 

Overnamen - 10 April 2018

De kerkuilnestkast is overgenomen door kauwen. Vanaf zaterdag zijn de kauwen al druk bezig geweest met het inrichten van de nestkast door hier schapenwol en takken in te leggen. Ook heeft vrouw kerkuil sinds zaterdag het nest verlaten, ze lijkt het nest niet meer als rustplaats te gebruiken.

 


 

Hoe herken je man en vrouw - 5 maart 2018

Het kerkuilvrouwtje in de nestkast is te herkennen aan een rechte pony, is donkerder van kleur en gevlekt. De man is veel lichter en heeft bijna een egaal witte borst, zoals bij veel broedparen het geval is. Maar kijk vooral naar de poten, man kerkuil heeft rechts een ring.

 


 

Nieuwe man - 3 maart 2018

Weet u het nog? Het kerkuilenseizoen liep vorig jaar enigszins dramatisch af. Van de zeven jongen bleven er uiteindelijk drie in leven. Dit had alles te maken met het verdwijnen van meneer kerkuil. Hij ging er eind mei vandoor en kwam niet meer terug. Hierdoor moest mevrouw alleen de zorg voor haar kuikens dragen. Uiteindelijk slaagde ze er toch in om drie van haar jongen groot te krijgen, zodat ze het nest konden verlaten. Kerkuilen blijven hun broedplaats echter meestal trouw en ondanks het vertrek van haar man bleef mevrouw kerkuil in de buurt van het nest hangen. In november bracht ze voor het eerst haar nieuwe verovering mee naar huis. Met deze nieuwe man knuffelt ze er flink op los. Dat biedt perspectief voor de toekomst. 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies