Voederplekken voor de zorg

Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara en Natuurpunt merkten dat de natuur in deze moeilijke periode aan veel mensen troost en afleiding biedt en wil graag helpen. We hebben daarom 15 verpleeg- en verzorgingshuizen in België gratis voorzien van een mooie vogelvoederplaats.

Directeur Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur – ook in de eigen achtertuin - valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Voor ons zijn het daarom drukke tijden, maar we beseffen ons maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We willen iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners – het helpen en beschermen van wilde dieren – niet uit het oog verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in België een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”

De voederplekken die Vivara en Natuurpunt hebben ingericht bestaan uit de volgende producten:

- 1 Voederpaalsysteem (grondpaal)
- 1  Voedersilo Conquerer 93 cm
- 1 Premium voedersilomix 10 kg
- 1  Pindakaaspothouder Dublin
- 2 Potten pindakaas original
- 1 Vetblokpakket: Voederhuis Moldau en 1 vetblok original, 1 vetblok met zaden, 1 - vetblok met insecten en 1 vetblok met bessen
- 1 Nestkast Toronto
- 1  Voorraadcontainer
- 1 Voederschep