Vogelhuisje kopen?

nestkast

Nestkast kopen?

Kies je type vogelhuisje

Wil je een vogelhuisje kopen? We bieden veel soorten vogelhuisjes aan. Ben je op zoek naar een vogelhuisje oftewel nestkast? Of zoek je een voederhuisje? Bijvoorbeeld een voederhuisje op paal of een ander houten voederhuisje. Bekijk hier al onze categorieën:

Vogelhuisjes zijn er in alle soorten en maten. Zo zijn er vogelhuisjes ookwel nestkasten genoemd, maar ook verschillende soorten voederhuisjes waarin vogelvoer als vetbollen kan worden aangeboden. Het voeren van vogels is in elk seizoen van het jaar belangrijk. Veel natuur verdwijnt. Er worden nieuwe woonwijken gebouwd en ook tuinen worden vaker verhard. Hierdoor kunnen vogels steeds lastiger voedsel vinden in de natuur. Met het plaatsen van een vogelhuisje krijgen vogels een vaste plaats waar ze terecht kunnen voor voer.

Vogels hebben elk hun eigen voorkeur voor hoe ze eten. Roodborstjes en merels eten graag laag bij de grond. Een vogelhuis in de vorm van een voedertafeltje op de grond is voor deze vogelsoort het meest geschikt. Andere vogels zitten graag op een voedersilo of komen ook graag eten in een vogelhuisje op paal. Verschillende voedersystemen halen meerdere soorten vogels naar je tuin.

Je kunt het hele jaar de vogels voeren in het vogelhuisje. In de herfst- en wintermaanden is de behoefte aan calorierijk voer zoals vetvoer groot. Vul het vogelhuisje in het voorjaar en in de zomer met meer eiwitrijke voeding, zoals meelwormen en insecten.

Niet alleen voederhuisjes worden vogelhuisjes genoemd. Met een vogelhuisje wordt vaak ook een nestkast bedoeld. Zo’n huisje biedt vogels een schuilplaats tijdens natte en koude dagen in de herfst en winter. In het voorjaar bouwen vogels er een nestje in.

nestkast ophangen

Onze tips voor het ophangen van een nestkast

Zodat de vogels optimaal gebruik maken van de nestkast

Meer lezen
nestkast kiezen

Omdat kiezen niet altijd makkelijk is

Zetten wij alle belangrijke punten waar je op moet letten op een rijtje

Bekijk de tips
nestkast schoonmaken

Een lekker schoon huisje

Daar houden de vogels ook van!

Bekijk onze tips

Vogels zijn erg kieskeurig als het om hun nestplaats gaat. De grootte van de invliegopening is daarbij erg bepalend. Het ophangen van vogelhuisjes met verschillende invliegopeningen zorgt ervoor dat er verschillende vogels daadwerkelijk zullen huisvesten.

Als je (meer) vogels in de tuin wilt, dan is het plaatsen van één of meerdere vogelhuisjes aan te bevelen. Kijk hier voor meer tips over het ophangen van een nestkast.