Vogel van het Jaar 2021

Ook dit jaar was Vivara partner van de Vogel van het Jaar Verkiezing van Vogelbescherming Vlaanderen. Met de verkiezing van de ‘Vogel van het Jaar’ zet Vogelbescherming Vlaanderen elk jaar twaalf soorten in de kijker. Hiermee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen betrekken bij haar dagelijkse beschermingswerk. Vivara ondersteunt dit initiatief van harte. De stemmen zijn weer geteld en in 2021 zal de witte kwikstaart de goudvink vervangen als de vogel van het jaar.

Europees jaar van het spoor

Met het thema 'Vogels rondom het spoor' kon je dit jaar stemmen op jouw favoriete vogel die je weleens vanuit de trein, of op het station kunt spotten. Dit sloot natuurlijk mooi aan op het Europese thema van 2021, als Europees Jaar van de spoorwegen. Een jaar waarin de spoorlijnen extra in de belangstelling staan. Vervoer per trein is namelijk milieuvriendelijk, comfortabel en veilig. Ook al staan vakanties op het moment op een laag pitje, het spoor biedt nog vele andere mogelijkheden om volledig klimaatneutraal te zijn, ook goederenverkeer is een klimaatvriendelijke manier om verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

De natuur in eigen tuin

Met Vivara haal je de natuur dichterbij. Geniet van de vogels, eekhoorns, egels en meer in eigen tuin. Met alleen de hoogste kwaliteit van onze producten, is er altijd wat te zien in je tuin. Vogels die druk af en aan vliegen op de hoogwaardige voedersilo's, egels die overnachten in een egelwoonhuis, nestkasten die tijdens het broedseizoen en daarbuiten gebruikt worden als schuilplaats en nog veel meer.

Grootverpakkingen

Groene parnters

Vivara werkt samen met verschillende groene partners zoals Natuurpunt en Vogelbescherming Vlaanderen. Zo zorgen we ervoor dat onze producten zo natuurvriendelijk mogelijk zijn, met alleen de beste ingrediënten voor tuindieren. Daarnaast steunen we het werk van deze groene partners met elke aankoop die bij ons geplaats wordt en zetten we ons op projectbasis samen in voor sociale en groene doeleinden. Zo richtten we in 2020 verschillende voederplekken voor verzorgingshuizen in met Natuurpunt, zodat ook de bewoners van deze verzorgingshuizen tijdens de lockdown van de natuur kunnen genieten.

vogelbescherming-be.jpg