Vogel van het Jaar verkiezing 2019

Ook dit jaar is Vivara partner van de Vogel van het Jaar Verkiezing van Vogelbescherming Vlaanderen. Met de verkiezing van de ‘Vogel van het Jaar’ zet Vogelbescherming Vlaanderen elk jaar twaalf soorten in de kijker. Hiermee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen betrekken bij haar dagelijkse beschermingswerk. Vivara ondersteunt dit initiatief van harte.

vogelbescherming-be.jpg

Vogelbescherming Vlaanderen heeft deze keer twaalf minder algemene tuinvogels genomineerd en wil graag weten welke soort u het meeste aanspreekt. Kiest u voor een vogel die u af en toe in uw tuin ziet? Of gaat uw voorkeur uit naar een vogel die u nog nooit in uw tuin zag en toch graag op bezoek zou willen krijgen? De soortensamenstelling hangt immers voor een groot deel af van de inrichting van uw tuin, maar ook van welk soort biotoop uw tuin omringt: weiland, bos of akkerland? In de race voor de titel ‘Vogel van het Jaar 2019’ zijn de tjiftaf, kuifmees, goudhaan, zwarte roodstaart, grote lijster, keep, gaai, steenuil, grote bonte specht, sperwer, sijs en bonte vliegenvanger.

Breng uw stem uit

Met uw stem bepaalt u mee welke soort in 2019 de titel ‘Vogel van het Jaar’ mag dragen. Bovendien maakt u kans op een van de vele mooie prijzen die te winnen zijn, ter beschikking gesteld door Vogelbescherming Vlaanderen, Vivara Natuurbeschermingsproducten en Kosmos Natuur. Ga om uw stem uit te brengen naar www.vogelvanhetjaar.be en leer de genomineerde soorten beter kennen. Stemmen kan tot en met 18 november 2019. In de januari-editie van ‘Mens & Vogel’, het magazine van Vogelbescherming Vlaanderen, wordt de winnaar bekendgemaakt.