Vogels voeren met meelwormen

Een bericht van Nico de Haan

Nico de Haan

Iedereen die vogels voert, weet hoe leuk het is om de vogels in de tuin te zien smullen van het voer. Maar wilt u de vogels een keer extra verwennen, geef ze dan meelwormen. Vogels zijn er gek op!

Als u op vaste tijden dagelijks wat meelwormen aanbiedt, zult u zien dat de mezen en roodborsten na een tijdje al klaar zitten in uw tuin. Het is dan net alsof ze klok kunnen kijken. Sterker nog, met meelwormen kunt u mezen en roodborstjes zelfs uit uw hand laten eten. Hier moet u wel geduld voor hebben maar het is zeker mogelijk. Het leuke is dat de vogels u ook gaan herkennen. Als ze eenmaal aan u gewend zijn, zullen ze alleen uit uw hand eten en niet bij anderen mensen die het ook eens willen proberen.

Meelwormen zitten bomvol eiwitten, een voedingstof die erg belangrijk is voor vogels. Vooral in het voorjaar kunnen de vogels dit zeer goed gebruiken. Het bouwen van nesten, het voeren van jongen, het beschermen van hun territorium, allemaal dingen die veel energie kosten. Bijvoeren met meelwormen is dus niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel goed voor de vogels. Probeer het eens, u zult verstelt van de hoeveelheid vogels die uw tuin opeens weten te vinden!

Bekijk al ons levend voer