Maak een vogelrestaurant in je tuin

Een bericht van Nico de Haan

Nico de Haan

Volgens de nieuwe inzichten kun je het hele jaar rond vogels voeren en daar kunnen niet alleen de vogels, maar ook jij, veel plezier aan beleven.

Als je vogels voert krijg je meer vogels in de tuin, je helpt de vogels en het is leuk om naar te kijken.

Een goede voedertafel vergroot dat plezier aanzienlijk. Met een dakje hou je het regenwater tegen en als er op de hoeken kleine afvoergootjes zitten loopt het regenwater dat er toch nog in komt ook snel weg. Zo’n voedertafel moet niet te petieterig zijn, want anders zitten de vogels elkaar voortdurend in de veren! Beter is nog een paar voedertafels zodat ze van het enen naar het andere restaurant kunnen pendelen, of combineren met een paar voedersilo’s. De voedertafel kunt u het beste vullen met een goede zadenmix.

Zelf maak ik ook altijd een paar “smeerpalen”! Zoek een dode dikke stok van een meter of twee en boor er met een grote boor een tiental gaten in van enkele centimeters doorsnee. De paal zet je een halve meter in de grond op de voederplek en de gaten smeer je vol met een vetmengsel met zaden, eventueel met een kant-en-klare pindacake. Niet alleen grote bonte spechten maar ook mezen, roodborstjes, heggenmussen en andere vetsnoepers komen hier op af.

Hang ook nog een paar potjes op met zoutloze vogelpindakaas en uw vogelrestaurant is gereed.

Bekijk al ons vogelvoer hier