Roodborstpakket - zelf samenstellen

Roodborstpakket - zelf samenstellen
Artikelnummer roodborstpakket

Heeft u een roodborst in uw tuin en wilt u deze graag helpen? Of zou u graag uw tuin aantrekkelijk willen maken voor de roodborst? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de roodborst geselecteerd. U kiest zelf de producten die u wilt bestellen.

Herkenning
De roodborst is een kleine bruine vogel met een opvallende oranjerode borst en gezicht, de onderbuik is licht. Jonge vogels zijn lichtbruin gevlekt. Man en vrouw zien er hetzelfde uit.

Leefgebied
Roodborsten komen over in Nederland voor, met uitzondering van landschappen zonder bomen. Ze zijn vooral te vinden in jonge bossen, tuinen, parken en kleinschalige landschappen, in de winter ziet u ze ook in stadstuinen.

Nestkast
Roodborsten broeden in nestkasten, maar uitsluitend in halfopen of halfholen kasten. Belangrijk is wel dat deze goed wordt geplaatst in de tuin; open en bloot tegen een boom, schutting of muur zal niet snel succes opleveren. Vogels die hier in broeden willen zich daar veilig voelen. Een dichte nestkast voor holenbroeders biedt veel meer veiligheid en kan dus wel overal worden opgehangen. Voor roodborstjes geldt dat de nestkast vrij laag en verscholen in of achter struikbegroeiing, klimplanten of vergelijkbaar geplaatst moet worden, zodat er meer beschutting is.

Voedsel
Roodborstjes zoeken van nature tussen strooisel, planten of gebladerte op de grond naar hun voedsel. Ze vinden daar insecten, spinnetjes en andere kleine diertjes. In de herfst en winter eten ze ook bessen en zaden. Grondvoer is dus prima, maar ze komen net zo makkelijk op de voedertafel of in het voederhuisje, en zelfs op een voedersilo. Daarnaast eten ze ook graag vetproducten.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Vanaf € 35,97

€ 35,97

Anderen kochten ook

 1. Energierollen met bessen (6 stuks)
  € 4,99 Vanaf € 3,75
 2. Premium pindakaas voor roodborsten
  € 2,79 Vanaf € 2,59
 3. Pindacake met bessen 500 ml
  € 5,99 Vanaf € 3,99
 4. Pindakaas voor tuinvogels met insecten
  € 2,49 € 2,79 Deze aanbieding is geldig vanaf 01.07.2022 en verloopt op 31.07.2022
 5. Pindakaas voor tuinvogels hi-energy
  € 2,79 Vanaf € 2,59
 6. Pindakaas voor tuinvogels Original
  € 2,59 Vanaf € 2,39
 7. Vetbollen met meelwormen - 6 stuks
  € 2,49 Vanaf € 1,99
 8. Premium Voedertafelmix 1 kg
  € 3,99
 9. Gemengde granen 2
  € 4,99
 10. CD Herken de vogels in uw tuin
  € 9,99