Steenuil Webcam

Als broeders bij elkaar - 22-5-2019

De twee kuikens zoeken elkaar even op en hoppen dagelijks vrolijk door de nestkast. Hoewel ze een totaal ander karakter hebben, lijken ze toch goed met elkaar om te gaan.


 

Even poseren - 20-5-2019

Het kuiken groeit goed en zo te zien wil hij dat vandaag even aan ons laten zien. In een hoekje van de nestkast poseert het kuiken en laat hij zien hoe groot hij al is geworden.


 

Actieve kuikens - 13-5-2019

De kuikens worden groter en gaan zich dan ook steeds meer ontwikkelen. De vleugels worden getest en als moeder er niet is wordt zelfs de nestkast wat schoongemaakt. Het ei van het derde kuiken (wat niet uit is gekomen), is inmiddels opgegeten.


 

Het derde ei - 9-5-2019

De steenuilen hadden aan het begin van de broedperiode 3 eieren maar we zien maar twee kuikens. We zijn inmiddels al een week verder na het uikomen van de eieren dat we veilig kunnen zeggen dat het derde ei niet meer uit gaat komen. Normaal gesproken zit er 24 uur tussen de komst van de kuikens. Gelukkig kunnen we in ieder geval genieten van de twee kuikens die er wel zijn! Foto met dank aan D. Huygens.


 

Ongewenst bezoek - 6-5-2019

De steenuilen hebben ongewenst bezoek gehad van een steenmarter. Gelukkig heeft deze nestenrover geen schade aangericht, de kuikens zijn veilig.


 

Twee kuikens - 1-5-2019

De steenuilen hebben twee kuiken mogen verwelkomen! Ze zijn bijna niet van eieren te onderscheiden maar de twee witte bolletjes aan de linkerkant zijn de kuikens. Nu wachten op het derde kuiken!


 

Honger! - 29-4-2019

Het broeden gaat nog even door maar wees niet ongerust, de eitjes komt op korte termijn uit. Voor moeder kost het veel energie, dat betekend dat de man wel een keer met een muis aan kan komen zetten!