Steenuil Webcam

 Steenuilen gedragen zich apart - 08-07

De steenuilen zijn technisch gezien al een tijdje uitgevlogen. Een groot deel van de tijd kijken we tegen een lege nestkast aan. Maar de steenuilen doen ook iets aparts, ze blijven namelijk voor eten, schuilen en rusten terug komen naar de nestkast. Dit gedrag zien we niet vaak bij steenuilen, uitvliegen betekend vaak ook echt uitvliegen. Deze pubers blijven gek genoeg toch terug komen, wees dus alert want wie weet krijg je de "kuikens" nog een keer te zien!


 

Onderzoek 18-06

De kleine steenuiltjes zijn druk bezig met het ontdekken van de omgeving. Maar dit is niet zonder gevaar. Ze zijn regelmatig te vinden bij de kauwenkast. Hier is één steenuil voor 2 uur in de kast opgesloten door de kauwtjes. De steenuiltjes waren ook in de buurt toen een marter het nest ging bekijken.


 

 

Op de tak - 5-6-2019

De kuikens zijn al dagen aan het loeren rondom de ingang van de nestkast. Snel even naar buiten kijken voordat moeder aan komt vliegen en dan snel weer terug hupsen. Nu hebben de kuikens eindelijk het lef gehad om op de tak te gaan zitten! Snel even naar buiten en weer naar binnen want moeder is geen fan van deze actie.


 

Hele grote kuikens - 3-6-2019

Je zou het niet zeggen maar op de onderstaande foto staan toch echt de kuikens. Ze beginnen al groot te worden en doen bijna niet meer onder voor een volwassen bosuil, ze genieten in ieder geval goed van het luxe leven in de nestkast. Wij zeggen, tijd om uit te vliegen!


 

Kijken wat gaat komen - 27-5-2019

Er komt een dag waarop de kuikens groot genoeg zijn om uit te vliegen en de grote wereld te ontdekken. Aangezien die dag nog niet is aangebroken, kijken de twee kuiken nu nog even veilig vanuit de nestkast naar de buitenwereld.