Steenuil Webcam

Twee nestkasten - 5 maart 2018

Net als vorig jaar kunnen we ook nu weer meekijken in twee nestkasten; in Winterswijk en Dongen. We zijn benieuwd hoe het broedseizoen in beide kasten gaat verlopen.

Winterswijk
Het steenuilenseizoen in Winterswijk kende vorig jaar een roerig einde. Eind mei probeerde een steenmarter de nestkast binnen te dringen. De aanval mislukte, maar het vrouwtje keerde hierna niet meer terug in het nest. Waarschijnlijk is ze bij de aanval gewond geraakt en later buiten het zicht van de camera's aan haar verwondingen bezweken. Niet lang daarna verscheen er een nieuwe mevrouw steenuil in de kast. Deze dame was samen met haar, naar we aannemen ‘man 2017’ de afgelopen maanden niet bij de kast weg te slaan. We zijn benieuwd naar hun plannen!

Dongen
Ook een van de twee Dongense uilen verbleef de afgelopen maanden dagelijks in de kast. Het was een beetje onduidelijk of het om het mannetje of het vrouwtje gaat. Inmiddels heeft ook nummer twee zich  laten zien, zodat we ook hier een gerede kans hebben op een broedsel. Mogelijk dus opnieuw tweede broedende steenuilen voor de camera’s!

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies