Steenuil Webcam

Steenuil aan het paren - 18-3-2019

Het is de afgelopen dagen nog erg rustig rondom de steenuil. De rede daarvoor is dat het steenuilen paartje nog midden in hun paringstijd zit. Ze slapen veel in hun nestkast, eten letter en zijn natuurlijk vaak aan het paren. Het biedt in ieder geval goede hoop dat we binnekort wel een ei kunnen verwachten bij de steenuil als de paringen zijn vruchten afwerpen. Foto met dank aan D. Arnhem.


 

Knus het huis in - 5-3-2019

We hebben nog geen tekenen gezien van een vruchtbaar samenzijn maar ze zijn in ieder geval samen. De steenuilen zijn vaak samen te zien, slapen gezellig samen maar soms moet het mannetje nog even weg en laat hij het vrouwtje alleen in bed liggen! Foto's met dank aan Dorien en E. Crijns.


 

Drukte in het huis -25-2-2019

Het huis van de steenuil wordt goed bewoond. De steenuilen zijn het hok een beetje op aan het ruimen en, zo lijkt het, klaar aan het maken voor een vruchtbare lente. Hieronder laat de steenuil alvast zijn gezicht zien!


 

De uilen laten zich zien - 19-2-2019

Het is buiten nog heerlijk weer dus we hoeven er nog niet vanuit te gaan dat de uilen heel actief zijn in de nestkast maar de eerste uilen hebben zich al laten zien! Dat belooft veel goeds voor dit jaar, ze weten hun huisje nog te vinden.

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be.