Slechtvalk Webcam

 

Geringd - 9 mei 2018

De kleine slechtvalkjes uit Breda zijn op dinsdagmiddag 8 mei geringd. Tijdens het ringen zijn de slechtvalkjes ook gemeten en gewogen. Uit dit onderzoek blijkt dat het twee mannetjes en twee vrouwtjes zijn.


 

Het gaat goed in Breda- 4 mei 2018

Het gaat goed met de kleine slechtvalkjes in Breda. De slechtvalken krijgen steeds grotere prooien te eten, zo worden er steeds meer duiven naar de nestkast gebracht. Dinsdag 8 mei zullen de kleine slechtvalken geringd worden. Dan weten wij ook of het hier om mannetjes of vrouwtjes gaat.

 


 

Onrust en een andere webcam - 26 april 2018

Door de grote onrust bij de slechtvalken lijkt het dat dit broedsel verloren is gegaan. Door de grote hoeveelheden aanvallen en stress is het niet gelukt om meer eieren te leggen en deze uit te broeden. Nadat dit eerste legsel mislukt was, is het vrouwtje begonnen aan het tweede legsel. Dit was een erg vreemd wit ei met dunne schaal. Helaas lijkt dit ook niet goed te gaan. Doordat er op deze webcams geen succesvol broedsel is, is er de keuze gemaakt om een van de streams uit de mortel te vervangen door beelden van een nestkast van de luchtmacht in Breda. In Breda zijn op dit moment al 4 eieren uitgekomen. Twee webcams uit de Mortel zijn ook nog steeds te volgen.

 


 

Het eerste ei - 3 april 2018

Op 2 april rond 19:20 legt het nieuwe slechtvalk vrouwtje haar eerste ei in de mortel. Het is nog steeds erg onrustig rondom de nestkast. Een derde slechtvalk bezoekt het nest regelmatig. Wij vermoeden dat er nog steeds gevochten wordt door de slechtvalken. Dit lijkt uit het zicht van de camera's te gebeuren.

 


 

Nieuwe vrouwen en mannen - 15 maart 2018

Er is veel gebeurd in en om de toren de afgelopen dagen. Het vrouwtje dat van 2012 tot vorige week in het nest resideerde is in een gevecht met een ander vrouwtje gedood. Deze nieuwe dame, met kleuringcode 7C, heeft haar plaats in korte tijd overgenomen. Mannetje M heeft zich direct op zijn nieuwe partner gestort. Tijd om te rouwen is er niet, daarvoor is het broedseizoen te kort. Of dit gelukkige stel een lang en vruchtbaar leven is beschoren hangt af van de vele indringers. We zijn benieuwd of we binnenkort het eerste ei mogen aanschouwen.