Slechtvalk Webcam

 

Slechtvalken in de hitte - 24-6-2019

Slechtvalken kunnen allerlei klimaten doorstaan, maar over het algemeen houden ze meer van de regen dan van hitte. De slechtvalken zullen met de aankomende warmte vooral in de ochtend en laat op de avond actief zijn. Ze hebben niet veel water nodig, het meeste vocht halen ze uit vlees.


 

 

Rond de toren - 18-6-2019

Het vliegen gaat steeds beter bij de slechtvalken. Ze zijn nog altijd veel op de verschillende verdiepingen van de toren te vinden en kunnen nu genoeg hoogte halen om het dak te bereiken. Ze zullen tot het najaar op de kast blijven wonen.


 

Uitgevlogen - 3-6-2019

Gisteren was het zover, de slechtvalken zijn de nestkast uit! Echt uitvliegen is het niet, ze verlaten de nestkast maar vertoeven vervolgens de komende dagen op het dak. Hier oefenen zij het vliegen nog even, strekken ze de vleugel om vervolgens de wereld in te vliegen. De komende dagen zullen de slechtvalken nog even te zien zijn op de roostercam.


 

Tijd om op te ruimen? - 27-5-2019

Opgroeiende kinderen maken rommel, dat is wel duidelijk bij de slechtvalken. Nu de kuikens groter zijn moeten ze meer eten, meer kleine veertjes plukken en hebben ze meer uitwerpselen. Hierdoor is de nestkast een grote rommel geworden. Gelukkig hebben de slechtvalken hier geen last van.


 

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be.