Slechtvalk Webcam

De kuiken worden groot - 20-5-2019

De kleintjes worden snel groot en dat is goed te zien. Inmiddels verliezen de kuikens langzaam hun dons en komen de veren tevoorschijn.


 

Stilte voor de storm - 13-5-2019

Nu liggen ze nog lekker rustig te slapen (zie foto hieronder), maar daar komt vandaag nog wel verandering in. Vandaag worden de drie kuikens namelijk geringd! Op deze manier kunnen we de kuikens de komende jaren goed blijven volgen.


 

Kuikens wachten geduldig - 1-5-2019

De kuikens van de slechtvalk gedragen zich voorbeeldig. Ze wachten rustig op hun voedsel en luisteren goed naar vader en moeder. Maar als er eten komt, zitten ze wel op de voorste rij. Foto's met dank aan Dorien en N. Gijsels.


 

Kuikens in vol ornaat - 29-4-2019

Vader en moeder zitten letterlijk en figuurlijk bovenop de kuikens. Van warm houden tot voeren, waar we een behoorlijk gelijke verdeling zien, vader en moeder zijn veel in de buurt bij de kuikens. Met dank aan D. Huygens kunnen de de drie kuikens een keer zien zonder de ouders.


 

Nu wel echt drie - 24-4-2019

Gisteren waren we iets te voorbarig, er waren pas twee kuikens uitgekomen. Het leken er even drie te zijn gezien de hoeveelheid eierschalen. Maar gisteravond is dan toch ook het derde kuiken uitgekomen. Foto's met dank aan Dorien, J. De Wilde en M. Van Laethem.

 

 


 

Drie kuiken! - 23-4-2019

Niet alleen de koolmezen zijn druk geweest met Pasen, ook de slechtvalken hebben goed nieuws! Hoewel het bijna niet te zien is, zijn er toch drie kuikens geboren. Aan de gebroken eierschalen te zien zijn alledrie de eitjes dus uitgekomen.

 


 

Uitkomen van het ei komt dichterbij - 15-4-2019

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets over de slechtvalken hebben geschreven. Niet gek want bij de slechtvalken is geen vuiltje aan de lucht. De broedperiode loopt voorspoedig en het moment van de waarheid breekt dus bijna aan. Eind deze week, misschien begint volgende week, moeten de eitjes uit gaan komen. Vader en moeder moeten dus nog een weekje doorzetten voordat het echte harde werk begint!


 Samen broeden - 2/4/2019

De slechtvalken zijn het toonbeeld van een goed huwelijk. Het paartje heeft alles perfect gedeeld. In de nacht broedt het vrouwtje en vroeg in de ochtend is het mannetje aan de beurt. 'S avonds wisselen ze weer, de perfecte verdeling. Terwijl de ene ligt te broeden is de ander op zoek naar voedsel, zo zorgen ze goed voor zichzelf en voor elkaar.


 

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be.