Slechtvalk Webcam

 

Het eerste ei - 3 april 2018

Op 2 april rond 19:20 legt het nieuwe slechtvalk vrouwtje haar eerste ei in de mortel. Het is nog steeds erg onrustig rondom de nestkast. Een derde slechtvalk bezoekt het nest regelmatig. Wij vermoeden dat er nog steeds gevochten wordt door de slechtvalken. Dit lijkt uit het zicht van de camera's te gebeuren.

 


 

Nieuwe vrouwen en mannen - 15 maart 2018

Er is veel gebeurd in en om de toren de afgelopen dagen. Het vrouwtje dat van 2012 tot vorige week in het nest resideerde is in een gevecht met een ander vrouwtje gedood. Deze nieuwe dame, met kleuringcode 7C, heeft haar plaats in korte tijd overgenomen. Mannetje M heeft zich direct op zijn nieuwe partner gestort. Tijd om te rouwen is er niet, daarvoor is het broedseizoen te kort. Of dit gelukkige stel een lang en vruchtbaar leven is beschoren hangt af van de vele indringers. We zijn benieuwd of we binnenkort het eerste ei mogen aanschouwen.

 


 

Lentekriebels- 7 maart 2018

Er hangt liefde in de lucht. Dinsdag werd er door het slechtvalkkoppeltje maar liefst 5 keer gepaard in 2 uur tijd!

 


 

Goed vooruitzicht - 5 maart 2018

De slechtvalken laten zich geregeld op het nest zien. Ook hebben we man en vrouw al voor de camera zien paren. Een goede start van het broedseizoen. Op naar het eerste ei!

 


 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies