over ons banner

Hallo natuurliefhebber!

Bij Vivara zijn we dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verbeteren van producten voor een diervriendelijke tuin, zodat u een optimale leefomgeving kunt bieden voor tuindieren. Dit doen we door hoogwaardige, innovatieve producten te ontwikkelen volgens onze eigen werkwijze. Zo zijn we er zeker van dat zowel dier als mens voordeel heeft van onze producten. Iets waar we trots op zijn!

Graag leggen wij onze werkwijze stap voor stap uit:

1. Observatie

Vivara onderzoekt eerst de behoeften van verschillende tuindieren zoals vogels, egels, vlinders, eekhoorns, vleermuizen en amfibieën. Samen met natuurbeschermingsorganisaties observeren we deze dieren uitvoerig. De observatiegegevens verzamelen we en op basis daarvan gaan we aan de slag met productontwikkeling.

2. Expertise in eigen huis

Vivara heeft naast wildlife experts ook planten- en voerspecialisten in dienst. Deze experts gaan met alle kennis aan de slag om uiteindelijk de beste producten te ontwikkelen.

3. Productontwikkeling

De opgedane kennis zetten we in om innovatieve producten te maken. Zo heeft Vivara nieuwe producten als vogelpindakaas op de markt geïntroduceerd. Maar ook voedersilo’s met de ergonomische betere zitringen in plaats van zitstokjes zijn door de experts van Vivara ontwikkeld. Het makkelijk schoonmaken van silo’s is mogelijk door het unieke Click & Go systeem. Onder de naam Apollo is inmiddels een complete lijn met dit systeem verkrijgbaar. Wij gebruiken alleen de beste materialen voor onze producten.

4. Testen

Voordat onze producten op de markt verschijnen worden ze uitgebreid getest. Dit doen we in onze eigen natuurtuin, maar ook in samenwerking met boswachterijen op locatie. We checken niet alleen de kwaliteit maar kijken ook of de producten de dieren echt helpen.

5. Groene partners

Vivara werkt nauw samen met verschillende natuurbeschermingsorganisaties. Producten worden aan deze groene partners voorgelegd ter goedkeuring. Zo bent u verzekerd van een product dat de dieren daadwerkelijk helpt. Tevens ondersteunt u deze organisaties omdat wij een deel van onze opbrengst aan hen afstaan.

6. Eigen productie

Vivara ontwikkelt en produceert de meeste producten zelf. Zo hebben wij directe controle op de productie en dragen we zorg voor de verwerking van producten. Bijna alle producten zijn uniek en exclusief verkrijgbaar bij Vivara. In onze eigen voederfabriek wordt elk vogelvoer en elke voedermix zorgvuldig op de behoeften van de tuindieren afgestemd. We kopen alle ingrediënten zelf in. Zo zijn we er zeker van dat onze voedermixen alleen de beste bestanddelen bevatten. Om besmetting met de gifstof aflatoxine te voorkomen, zijn onze pinda’s hierop getest. Verder kopen wij onze ingrediënten alleen in uit gebieden waar geen ambrosia voorkomt en reinigen we ons voer tweemaal. Op deze manier doen wij er alles aan om ambrosiavrij vogelvoer te leveren.

7. Bestellen en levering

Via deze webshop kunt u 24/7 producten bestellen. Onze bezorgkosten zijn slechts € 4,99 en vanaf € 75,- wordt uw bestelling gratis geleverd. Tijdens kantooruren kunt u telefonisch bestellen: 02-6400028.

8. Service en garantie

U vindt op deze website veel achtergrondinformatie over hoe u vogels en andere tuindieren kunt helpen. Heeft u specifieke vragen of wilt u ergens meer informatie over ontvangen, dan staat onze klantenservice voor u klaar. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 02-6400028 of per mail via info@vivara.be. Door onze werkwijze zijn we zeker van onze kwaliteit. Wij geven u op al onze producten (met uitzondering van voer en planten) een jaar garantie. Op sommige producten geeft Vivara u zelfs 10 jaar garantie. Dit ziet u aan ons garantielogo. Kijk hier voor meer informatie.

9. Uw mening telt

Om onze kwaliteit en service te waarborgen en te optimaliseren vinden wij uw mening belangrijk. Elke reactie nemen wij in behandeling om onze dienstverlening continu te verbeteren. Wilt u weten hoe andere klanten ons beoordelen? Lees de reviews.

10. Beleving

Het doel van onze werkwijze, producten en service is om de leefomgeving van zowel dieren als mensen te verbeteren. Met onze producten kunt u niet alleen genieten van meer vogels in uw tuin, maar ook van meer verschillende vogelsoorten. Andere tuindieren zullen, mits u ze helpt, de weg naar uw tuin ook gaan vinden. Kortom, met Vivara is er meer leven in uw tuin.

Bedrijf

CJ Wildbird Foods Europe BV
Energieweg 16
5804 CE Venray (NL)

Per post

Vivara Natuurbeschermingsproducten
Uitbreidingsstraat 84
2600 Antwerpen