Ooievaar Webcam

Schakel cookies in om deze video te bekijken

Leeg nest - 8-7-2019

Het ziet er wel wat treurig uit, zo'n leeg nest. Maar eigenlijk is het heel goed nieuws, alle kuikens zijn namelijk uitgevlogen! Samen met vader en moeder zijn ze af ten toe nog te zien op het nest. Uiteindelijk is het dus toch een prachtig seizoen geworden voor de ooievaars. Er zijn een paar kuikens overleden maar drie uitgevlogen kuikens is een goed resultaat voor de broeisels van dit jaar!


 

Eerste kuiken uitgevlogen - 3-7-2019

Als weken houden de ooievaarskuikens ons in spanning, wanneer vliegen ze uit? Eindelijk is het zover, het eerste kuiken is uitgevlogen. Ze spreiden al tijden de vleugels en hoppen wat rond in het nest maar nu heeft de eerste eindelijk gevlogen. Wanneer volgen de andere kuikens?


 

Wolkbreuk - 3-6-2019

Een prachtig warme en zonnige dag werd gisteren afgeloten met een wolkbreuk, harde wind en onweer. Waar we eerder al zagen dat vader soms de paraplu voor de kinderen opsteekt wat het nu tijd om de kinderen uit de wind te houden. Het gaat flink tekeer en nu gaat vader deels op de kuikens liggen zodat zij deels beschermt zijn tegen de regen en deels tegen de wind.


 

Familie op het nest - 28-5-2019

Het gaat goed met de ooievaars! De drie kuikens groeien snel op en krijgen meer dan genoeg te eten. Vader of moeder is vaak van het nest om eten te zoeken, daarom is het deste leuke om ze weer een keer samen te zien.