Ooievaar Webcam

Het broedseizoen is helaas voorbij. Heeft u er nog geen genoeg van? Hieronder kunt u de belangrijkste highlights van de afgelopen periode terug kijken.

Of maak van uw eigen tuin een vogelparadijs. Met een diervriendelijke inrichting met nestkasten en voederplaatsen heeft u ook thuis veel kijkplezier.

Naar onze nestkasten Naar ons vogelvoer

Vliegen - 5 juli 2017

Beide jongen hebben hun eerste vlucht erop zitten. Samen met pa en ma gaan ze naar het weiland op de achtergrond. Je ziet ze daar dan ook geregeld zitten. Ze komen wel nog steeds terug naar het nest, maar dit zal op een gegeven moment ook stoppen.


 


Oefenen, oefenen, oefenen - 
29 juni 2017

Het gaat goed met onze twee ooievaarsjongen. Ze zijn druk bezig met hun vleugeloefeningen en geven geregeld een kleine show weg. We zijn benieuwd wanneer ze écht beginnen met vliegen.Ringen -
1 juni 2017

Gisteren zijn de jongen geringd. Jong 1 woog 3200 gram en jong 2 woog 2940 gram. Normaal gesproken wegen ooievaars van deze leeftijd tussen de 3 en 3,5 kg. Ze zijn dus mooi op gewicht. Nog wat andere maten:

Jong 1: vleuggellengte 272 mm, snavel 83 mm, kop-snavel 158 mm, tarsus 175 mm, tarsus-langste teen 258 mm.
Jong 2: vleuggellengte 262 mm, snavel 83 mm, kop-snavel 158 mm, tarsus 170 mm, tarsus-langste teen 250 mm.


 

Lees oudere ooievaar blogs

Highlights

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies