FSC
Natuurpunt

Nestkast Spreeuw met balkon 45 mm

Artikelnummer 90778
37,99 €
 • Wij ontwikkelen producten samen met onze groene partners
 • Al meer dan 25 jaar ervaring in natuurbeschermingsproducten
 • Wij maken bijna al onze producten zelf met de hoogste kwaliteit

Het bijzondere van deze nestkast voor spreeuwen ten opzichte van de bekende modellen spreeuwen nestkasten is de uitbouw bij de invliegopening. Dit geeft bescherming tegen marters. De marter kan namelijk niet bij het nest in de kast komen. Een ander voordeel van deze spreeuwen nestkast met uitbouw is dat het nest veel schoner blijft. Als de jongen rond de tien dagen oud zijn krijgen ze vaak ander voedsel aangereikt waardoor de ontlasting erg waterig wordt. Ze klimmen en of fladderen dan naar boven om bij de uitgang hun behoefte naar buiten te doen (zie het filmpje). Als ze bijna vliegvlug zijn zitten de jongen graag bij de invliegopening te bedelen om voedsel. Wanneer er gevaar dreigt gaan de jongen weer vlug naar beneden naar het veilige en schone nest.

De spreeuwen nestkast is gemaakt van vurenhout en heeft een afmeting van 33,5 hoog x 32 breed x 25 diep. Een ideale maatvoering. Bovendien is de nestkast makkelijk op te hangen en eenvoudig schoon te maken. Hang de kast bij voorkeur op 3 meter hoogte (maar minimaal op 2 meter hoogte).

Help deze mooie vogel door het ophangen van deze nestkast en maak het de jongen makkelijk met uitvliegen.

Productkleur
Bruin
Materiaal
Hout
Invliegopening
45mm
Vogelsoort
Spreeuw
Lengte
32cm
Hoogte
33.5cm
Breedte
25cm
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Anderen kochten ook

 1. Nestkast Specht Malmö
  24,99 €
 2. Aluminium spijker (3 stuks)
  0,99 € Vanaf 0,89 €
 3. Nestkast Montreux 34 mm
  19,99 €
 4. Voederpaalsysteem groen (terrasvoet)
  59,99 €