Nestkast Bilbao WoodStone bruin 32 mm

FSC
Natuurpunt
Nestkast Bilbao WoodStone bruin 32 mm
Artikelnummer 907370119
€ 29,99

De nestkast Bilbao WoodStone is gemaakt van het duurzame materiaal houtbeton, genaamd WoodStone. Naast dat dit materiaal lang meegaat, heeft het een isolerende en ademende werking. Dit bevordert het klimaat in de nestkast. Hierdoor zijn er meerdere legsels in één seizoen haalbaar. De zwarte voorkant kan met krijt beschreven worden. Handig om iets te noteren of leuk voor kinderen om er een tekening op te maken.

De invliegopening van 32 mm zorgt ervoor dat vooral koolmezen en kuifmezen nestelen in dit nestkastje. Ringmussen, huismussen, boomklevers en gekraagde roodstaarten nemen soms ook hun intrek, al geven zij vaak toch de voorkeur aan nestkastjes met een grotere of ovale invliegopening. Terwijl de pimpelmees weer juist kiest voor nestkastjes met een kleinere invliegopening. Het model is zo ontwikkeld dat de vogels goed beschermd worden tegen roofdieren.

Voor het ophangen van WoodStone nestkasten raadt Vivara aan om aluminium nagels te gebruiken. Dit in verband met het gewicht. Maar ook is dit beter voor de boom. Kijk op de website voor pakketjes met aluminium nagels.

Voordelen van de nestkast Bilbao WoodStone 32 mm

  • Lange levensduur door het gebruik van WoodStone.
  • 10 jaar garantie.
  • Isolerend en ademend materiaal.
  • Betere broedresultaten haalbaar.
  • Beschermt tegen roofdieren.

Aanbevolen door Natuurpunt. Exclusief bij Vivara.

Kleur
Zwart
Materiaal
Houtbeton
Invliegopening
32mm
Vogelsoort
Pimpelmees, Zwarte mees, Kuifmees, Koolmees, Huismus, Boomklever, Gekraagde roodstaart, Ringmus
Diersoort
Vogels
Lengte
20cm
Hoogte
31cm
Breedte
20.5cm