Tips om deze periode van de natuur te genieten

1. Trek de natuur in

Onze belangrijkste tip in deze periode is om zoveel mogelijk van de natuur te genieten. De natuur biedt ontspanning en afleiding en je krijgt je belangrijke vitamine D binnen wanneer je buiten bent. Dus trek die wandelschoenen aan of haal je fiets uit de schuur beleef de natuur! Bekijk de wandel- en fietsroutes van onze partner Natuurmonumenten om te zien welke ontspannende routes er bij jou in de buurt zijn.

2. Haal de natuur dichterbij

Kun je op sommige dagen niet naar buiten? Dan kun je de natuur altijd dichterbij halen. Geniet dan van de natuur in eigen tuin! Hang een voedersilo op om nog meer te genieten van de vogels in je tuin. Heb je al een voederplek in jouw tuin? Bekijk dan of deze al helemaal klaar is voor de winter.

Voedersilo's

Heb je maar een kleine tuin, of helemaal geen tuin? Hang dan een raamvoederaar op om van extra dichtbij te genieten van de vogels.

Raamvoederhuisjes

3. Bekijk de Vivara voedercam

Met de voedercam hoef je je geen moment te vervelen! Er komt vanalles langs op deze voederplek in onze natuurtuin, van mezen tot roodborstjes en van spechten tot sperwers. De webcam vind je hier.

4. Bouw je eigen nestkast of voederhuis

Help de vogels in je tuin door een eigen nestkast te bouwen! Juist in het najaar hebben vogels schuilplaatsen nodig om te overnachten. Bovendien komen vogels vaak terug naar deze nestkasten in het broedseizoen. Zo is de kans op een vogelnest in jouw tuin nóg groter in het voorjaar!

Bouwpakketten

5. Lees over bijzondere vogels en natuur (samen met kinderen)

Boeken

6. Maak een ander deelgenoot van je natuurbeleving

Buiten kun je actief bezig zijn, je gedachten ergens anders op vestigen. Vele anderen kunnen niet naar buiten. Denk dan aan het bezorgen van een bijzonder moment. Een klein presentje of leuk kaartje is dan al een mooi gebaar.

Bekijk hier wat Vivara al deed voor verpleeg- en verzorgingshuizen.

7. Maak een kerstboom voor vogels

Niet alleen ziet een kerstboom voor vogels er feestelijk uit, maar de vogels zullen er ook ontzettend van genieten! Deel je foto's van deze kerstboom met ons op facebook en maak kans op een van de prijzenpakketten van €50,-. Kijk hier voor meer informatie.