Heeft u een merel in uw tuin en wilt u deze graag helpen? Of zou u graag uw tuin aantrekkelijk willen maken voor de merel? Dit pakket is speciaal samengesteld voor deze vogel. De producten zijn speciaal voor de merel geselecteerd. U kiest zelf de producten die u wilt bestellen.

U kunt de merels in uw tuin ook eenvoudig helpen met het merelpakket. In dit pakket zitten de drie belangrijkste producten voor een merel:

  • Een nestkast
  • Een voedersysteem
  • Voer

Met dit pakket kunt u in een handomdraai de merels in uw tuin helpen!

merelpakket

Herkenning

Mannetjes merels zijn helemaal zwart en vrouwtjes zijn donkerbruin van kleur met een lichtere borst die bruin gestreept is. De snavels zijn geel of oranje van kleur. Jonge merels lijken op vrouwtjes merels, alleen zijn ze donziger en iets lichter van kleur. Vaak lijken de jongen groter dan hun ouders door hun donzige verenkleed.

Leefgebied

Merels komen in heel Nederland voor. Ze houden van grasvelden (ook kleine), bomen en struiken. Ze komen het meeste voor in groene buitenwijken en vochtige bossen.

Nestkast

De Merel is onze talrijkste broedvogelsoort. Zo nu en dan komen ze in nestkasten tot broeden, maar uitsluitend in halfopen of halfholen nestkasten. Belangrijk is wel dat deze goed wordt geplaatst in de tuin; open en bloot tegen een boom, schutting of muur zal niet snel succes opleveren. Vogels die hier in broeden willen zich daar veilig voelen. Een dichte nestkast voor holenbroeders biedt veel meer veiligheid en kan dus wel overal worden opgehangen. Voor roodborstjes en merels geldt dat de nestkast vrij laag en verscholen in of achter struikbegroeiing, klimplanten of vergelijkbaar geplaatst moet worden, zodat er meer beschutting is. Het is ook mogelijk om de nestkast onder een overkapping of afdak te plaatsen, een beetje verscholen in een hoek waar ze zo min mogelijk worden gestoord.

Half open nestkasten

Voedsel

Merels eten graag wormen, insecten en fruit, maar ook zaden staan op het menu. Als het bereikbaar is eten ze ook graag van vetproducten. Meestal zullen ze het geknoeide voer onder een voedersilo of pindacake opeten, maar ook op voedertafels verschijnen ze veelvuldig.

Vetbollen

Grootverpakkingen