Lavendelheide

Lavendelheide
Artikelnummer 803000120
Volumekorting
  • Koop 2 + voor € 8,99 p/s en bespaar 10%
€ 9,99

Andromeda polifolia 'Compacta', ook bekend als lavendelheide of rotsheide, is een kleine wintergroen struik met prachtige lichtroze bloemetjes. Niet alleen de bloemen zijn opvallen, ook de blaadjes vallen op met een grijs-groene kleur. Rond april, mei en juni bloeit deze plant en daar maken insechten goed gebruik van.

Geeft er iets meer vreugde dan een tuin waar zowel mens en dier het naar hun zin hebben? Een tuin waarin dieren de plek hebben om te schuilen, wat kunnen drinken, eten en nestelen is niet alleen goed voor de dieren in de tuin maar ook ontzettend leuk om te zien. De basis van zo’n tuin is een goede variatie aan planten. De planten van Vivara worden verstuurd vanaf ons eigen veld en worden tijdens het transport beschermd door een passende verpakkingen en een klein slokje water.

Net als in de natuur zijn ook in de tuin insecten erg belangrijk. Lieveheersbeestjes en vliegjes helpen bij de bestrijding van bladluis terwijl bijen en hommels bloemen, kruiden en fruitbomen bestuiven. Solitaire bijen voelen zich thuis in een nectarrijke tuin. U kunt deze bijen extra steunen door bijvoorbeeld een insectenhuis op te hangen in de buurt van de bloemen.

Bloem kleur
Roze, Wit, Wit / roze
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Zon
Maximale hoogte
40 cm
Positie in de tuin
Midden, Achter
Planten per m2
5
Bloeimaanden
Apr., Mei, Jun.
Grondsoort
Harde grond, Losse grond, Zanderige grond, Natte grond
Diersoort
Insect
Winterhard
Ja
Meerjarig
Ja
Pot formaat
2 liter
Wetenschappelijke naam
Andromeda pol. Compacta
Verpakkingseenheid
1