Kerkuil Webcam

chakel cookies in om deze video te bekijken

 

Uitgevlogen? -  3/7/2019

Overdag zijn alle kerkuiltjes in de nestkast te zien, maar in de nacht is dit anders. Regelmatig gaan de kuikentjes in de nacht op onderzoek uit. Alleen het jongste uiltje heeft de nestkast nog niet verlaten. Het zal niet lang meer duren voordat alle uiltjes de nestkast  verlaten.

 


 

Droogvliegen -  18/6/2019

De kerkuiltjes zijn al veel aan het oefenen met vliegen in de nestkast. Met dit droogvliegen trainen ze hun spieren en vleugelgebruik. Het oudste uiltje is nu ongeveer 8 weken. Aan het einde van de 9de week kunnen kerkuilen redelijk goed vliegen en zal hij voor korte periode naar buiten gaan, het dons is dan vrijwel verdwenen.


 

Kuiken 6 overleden - 03/6/2019

Op dinsdagavond 28 mei is het zesde kuikentje helaas ook overleden. Met de oudste kuikens gaat het wel goed. De veren zijn al duidelijk zichtbaar en ze zijn aan het oefenen met hun vleugels. Toch zal het nog even duren voordat ze kunnen vliegen. Dit duurt ongeveer zestig dagen nadat ze uit het ei zijn gekomen. Daarna worden de kuikens langzaam zelfstandiger.


 

Jongste kuiken overleden - 28/5/2019

Vanacht is het jongste kuikentje bij de kerkuil overleden. Hij had het vanaf zondag al erg zwaar. Gisteren leek hij een beetje op te knappen. Het kuikentje deed weer erg zijn best om kleine stukjes prooi te eten. Helaas was dit niet genoeg.

 


  Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be