Kerkuil Webcam

 

Uitgevlogen! - 7 juni 2018

De kleine kauw is uitgevlogen, op 6 juni rond 17:15 verliet de jonge kuiken het nest. De kuiken zal nog meerdere weken bij zijn ouders doorbrengen. De ouders zorgen voor het eten en leren hem welke gevaren er allemaal zijn in de buitenwereld.

 


 

Uitvliegen - 5 juni 2018

Het zal niet lang meer duren voordat het kauwen kuiken uit zal vliegen. Het kuiken is veel bezig met vliegoefeningen en hij kijkt veel naar buiten. Wanneer het bedeld voor eten wordt dit niet meer beantwoord door de ouders. Het kuiken zal dus een dezer dagen uitvliegen.

 


 

Opgroeien - 22 mei 2018

Het overgebleven kuiken begint steeds meer op zijn ouders te lijken. De snavel wordt harder, de veren beginnen te groeien en zijn oogjes zijn nu open. Nu kan het kuiken sinds kort dus ook voor het eerst zijn ouders en het nest zien.

 


 

1 kuiken over - 14 mei 2018

Op 13 mei is er helaas nog een van de kuikens overleden. Zo blijft er nog een kuiken van de kuikens over. Dit overgebleven kuiken ziet er wel sterk uit.

 


 

Nog 2 kuikens overleden - 8 mei 2018

Zondagnacht en maandagnacht zijn er nog 2 kuikens overleden van de Kauw. De kuikens lijken erg weinig voer te krijgen. Het lijkt alsof de moeder bijna al het voer aan een van de kuikens geeft, waardoor de rest zwak blijft. Waarschijnlijk hebben wij hier met onervaren ouders te maken, maar de exacte leeftijd van de ouders is onbekend.