Kerkuil Webcam

 

Hoe herken je man en vrouw - 5 maart 2018

Het kerkuilvrouwtje in de nestkast is te herkennen aan een rechte pony, is donkerder van kleur en gevlekt. De man is veel lichter en heeft bijna een egaal witte borst, zoals bij veel broedparen het geval is. Maar kijk vooral naar de poten, man kerkuil heeft rechts een ring.

 


 

Nieuwe man - 3 maart 2018

Weet u het nog? Het kerkuilenseizoen liep vorig jaar enigszins dramatisch af. Van de zeven jongen bleven er uiteindelijk drie in leven. Dit had alles te maken met het verdwijnen van meneer kerkuil. Hij ging er eind mei vandoor en kwam niet meer terug. Hierdoor moest mevrouw alleen de zorg voor haar kuikens dragen. Uiteindelijk slaagde ze er toch in om drie van haar jongen groot te krijgen, zodat ze het nest konden verlaten. Kerkuilen blijven hun broedplaats echter meestal trouw en ondanks het vertrek van haar man bleef mevrouw kerkuil in de buurt van het nest hangen. In november bracht ze voor het eerst haar nieuwe verovering mee naar huis. Met deze nieuwe man knuffelt ze er flink op los. Dat biedt perspectief voor de toekomst. 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies