Kerkuil Webcam

 

1 kuiken over - 14 Mei 2018

Op 13 mei is er helaas nog een van de kuikens overleden. Zo blijft er nog een kuiken van de kuikens over. Dit overgebleven kuiken ziet er wel sterk uit.

 


 

Nog 2 kuikens overleden - 8 Mei 2018

Zondagnacht en maandagnacht zijn er nog 2 kuikens overleden van de Kauw. De kuikens lijken erg weinig voer te krijgen. Het lijkt alsof de moeder bijna al het voer aan een van de kuikens geeft, waardoor de rest zwak blijft. Waarschijnlijk hebben wij hier met onervaren ouders te maken, maar de exacte leeftijd van de ouders is onbekend.

 


 

Het 4de en 5de kuiken - 7 Mei 2018

Op 4 en 5 mei zijn het vierde en vijfde kuikentje geboren. Hiermee zijn alle eieren die gelegd zijn door de Kauw uitgekomen. Helaas hebben niet alle kuikentjes het gered. Op 6 mei is één van de kuikentjes overleden.

 


 

Drie kuikens! - 4 Mei 2018

Gisteren 3 mei rond 23 uur is het eerste kuiken uit het ei gekropen. Het tweede kuikentje volgde snel rond kwart voor 12 kwam deze uit het ei. Vanochtend kwam ook het derde ei uit.

 


 

Gat in het ei - 3 Mei 2018

Wij verwachten dat het eerste ei van de Kauw vandaag uit zal komen. Wel heeft de vrouwtjes kauw gisteren een gat geprikt in een van de eieren. Ze was de beestjes op het nest aan het opeten toen ze perongelijk een van de eieren raakte. 

 


 

Het is bijna zover! - 30 April 2018

Waarschijnlijk komt het eerste ei van de Kauw op 2 of 3 mei uit! Het eerste kuiken dat uit het ei komt heeft een grotere kans om te overleven. Het eerste kuiken zal meer aandacht krijgen van de ouders dan de andere kuikens, hierdoor heeft het een kleine voorsprong op de andere kuikens. Uit onderzoek is gebleken dat het kuiken dat het laatst uit het ei kruipt een stuk lichter is als de andere kuikens. Het is nog niet onderzocht of de kans op overleven voor de oudere kuikens groter is dan die van het jongste kuiken.

 


 

De kerkuil is terug! - 26 April 2018

Op 24 april heeft de kerkuil deze nestkast weer bezocht. Het is niet duidelijk of dit het voormalige vrouwtje of een andere kerkuil was. Gaan de kerkuilen proberen de nestkast terug te krijgen of houden de kauwen dapper stand en blijven zei gebruik maken van deze nestkast?

 


 

Een 5de ei - 24 April 2018

18 april is het 5de ei gelegd door de Kauw, Sindsdien is de vrouwtjes Kauw aan het broeden. De mannetjes kauw brengt nog steeds nestmateriaal naar het nest om de kraamkamer verder in te richten. Ook jaagt hij de mogelijke indringers weg.

 


 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt Vivara gebruik van cookies. Bezoekt u onze website, dan gaat u hiermee akkoord. Lees meer over cookies