Kerkuil Webcam

Kauwtjes in Dongen - 25/3/2019

In Dongen zijn de kauwtjes begonnen met het bouwen van een nest in de kerkuilenkast. Er zijn al een hoop takken binnengebracht. Zullen de kauwtjes dit jaar dan weer de kerkuilenkast overnemen in Dongen, netzoals vorig jaar.


 

 

Kerkuilen in de Alde Feanen - 19/3/2019

Sinds kort kunnen wij ook meekijken bij een koppeltje kerkuilen in de Alde Feanen en hier is de laatste tijd al veel gebeurt. Er waren al twee eieren gelegd door de vrouwtjes kerkuil. Deze eieren zijn op 17 maart meegenomen door een steenmarter. De kerkuilen zijn hierna wel teruggekeerd naar het nest en er wordt ook nog regelmatig gepaard. Het zou kunnen dat er in de komende dagen nog een ei gelegd gaat worden. Foto met dank aan B.Hulsmans.


 

Op zoek naar een partner – 4/3/2019

De kerkuil komt nog steeds regelmatig op bezoek bij de nestkast. Het lijkt er alleen op dat deze vogel nog geen partner heeft gevonden. Kerkuilen blijken erg honkvast te zijn. Het is dus niet waarschijnlijk dat deze kerkuil ergens anders een partner gaat zoeken. Alleen jonge kerkuilen leggen grotere afstanden af op zoek naar een geschikt territorium. Waarschijnlijk wacht deze kerkuil dus totdat een jonge kerkuil het territorium betreed.


 

Kerkuil bij de kast - 21-02-2019

Er is de afgelopen dagen al meerdere malen een kerkuil bij en rondom de kast gezien. Deze uil is ook kort in de kast gezien. Het is niet duidelijk of dit dezelfde uil is en of dit een mannetje of een vrouwtje is. Er zijn ook weer kauwtjes gespot die interesse hebben getoond in de nestkast.


 

De kerkuil is weer terug – 18-02-2019

Ook dit jaar is de kerkuil weer te bewonderen op de webcam. Vorig jaar is het de kerkuil helaas niet gelukt om te broeden in de nestkast en is deze overgenomen door de kauwtjes.Later hebben ook holenduiven intrek genomen in deze nestkast.  Zouden we dit jaar wel kunnen genieten van kerkuil jongen?

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be