Kauw Webcam

 

 

Kerkuil en de duif 28/6/2019

De kerkuil zit nog steeds in de nestkast die dit jaar gekaapt was door de kauw. Een holenduif komt alleen regelmatig langs en is zelfs begonnen met het bouwen van een nestje in de ingang van de nestkast, terwijl de kerkuil hier nog in woont. Tot nu toe heeft dit nog niet tot echte problemen geleidt.


 

Uitgevlogen18/6/2019

Op 10 juni is het kauwtje uitgevlogen. Dit ging wat anders dan normaal. De kauwen ging drie dagen eerder al het nest uit en normaal vliegt een kauw dan vrijwel direct uit. Maar deze kauwtjes bleven nog een paar dagen rond en in het nest voordat ze vertrokken.


 

Kerkuil in de nestkast - 27/5/2019

Rond 5 uur in de ochtend op 27 mei heeft een kerkuil de nestkast in Dongen gekraakt. De kauw probeerde de kerkuil nog te verjagen maar dit is niet gelukt. Om 9:14 heeft de kerkuil het jonge kauwtje aangevallen. De reden hiervoor is niet duidelijk. Het kleine kauwtje heeft deze aanval niet overleefd.


 

Goede groei - 22/5/2019

 Het gaat goed met het kuikentje in Dongen. Het kuikentje is nu tweeënhalf week oud. De veren beginnen nu te groeien dus het kuiken begint er steeds netter uit te zien. Hoe het gaat in winterswijk is helaas nog steeds onduidelijk.


 

Eenling - 9/5/2019

Sinds woensdag reageert er nog maar een kuikentje op het aangeboden voedsel. Het andere kuikentje is helaas overleden.


 Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be