Kauw Webcam

 Eenling - 9/5/2019

Sinds woensdag reageert er nog maar een kuikentje op het aangeboden voedsel. Het andere kuikentje is helaas overleden.


 

Een tweede kuiken - 1/5/2019

Het tweede kuiken is ook geboren bij de kerkuil. Het zal nu ook niet lang meer duren voordat het derde ei uitkomt. Nu zal de kerkuil man steeds harder moeten gaan werken om voldoende prooien binnen te brengen.


 

Het eerste kuiken! - 30/4/2019

Op 28 april is het eerste kuikentje uit het ei gekropen. Gemiddeld duurt het 28-30 dagen dat een ei uitkomt. De eieren komen ongeveer met dezelfde tussenpozen uit als dat ze gelegd zijn. We kunnen dus snel een tweede kuikentje verwachten.,

kerkuil kuiken 1


 

Het zevende ei - 11/4/2019

Op woensdag 10 april heeft de kerkuil haar 7de ei gelegd. Zullen er nog meer eieren bijkomen of zal het hier bij blijven? Foto's met dank aan L. le Page en M. van Laethem.


 

Bouwen en paren  - 8/4/2019

De kauwtjes in de kerkuilen kast in Dongen zijn druk bezig geweest met het binnenbrengen van zacht nestmateriaal. Het nest lijkt nu bijna klaar te zijn. Ook wordt er gepaard in de nestkast. Foto's met dank aan M. van Laethem en E. Crijns.

 


 

Het vijfde en zesde ei - 8/4/2019

Dit weekend is ook het vijfde ei gelegd en vanochtend werd dit opgevolgd door het zesde ei. Zullen er nog eieren bijkomen. Foto's met dank aan N. Mersie, D. Huygens en M van Laethem.

 

Twee kuikens in winterswijk - 05-05-2019

In winterswijk zijn ook twee kuikentjes geboren. Of hier nog kuikentjes bijkomen is helaas lastig te zeggen. Door de grote hoeveelheden takken blijft het zicht beperkt.


 

Twee kuikens - 03-05-2019

De twee eieren van de kauw zijn uitgekomen. Op 2 mei is het eerste kuikentje uit het ei gekropen, op 3 mei is het tweede kuiken geboren. Daarmee zijn nu beide eieren uitgekomen en is het gezinnetje compleet.


 

Het vierde ei gaat fout - 18-04-2019

Het is weer fout gegaan met een ei bij de Kauw in Dongen. Op het moment dat de kauw het ei ging leggen is ze naar buiten gelopen en heeft het ei buiten op het inloopplankje gelegd. Vervolgens heeft ze het ei van het plankje gestoten waardoor deze op de grond is gevallen.


 Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be