Inspiratie voor het najaar

vogel

Vogels hebben extra energie nodig

Het is najaar; overdag is het frisser en ook de nachten worden steeds kouder. Wij mensen halen onze winterjas uit de kast en kruipen ’s avonds onder een extra dekentje, de vogeltjes in je tuin moeten het doen met hun verenkleed en een laagje vet. Het kost een vogel veel energie om zijn lichaamstemperatuur ’s nachts op peil te houden. In een hele koude nacht verbrandt hij soms wel 20% van zijn lichaamsgewicht. Om ook de volgende nacht warm te kunnen blijven, moet hij dit overdag weer aanvullen en daarbij kan hij jouw hulp goed gebruiken. Producten als vogelpindakaas, olierijke pinda’s en vetbollen zijn daarom een uitstekende aanvulling op het dieet van je tuinvogels!

Houd vogel fit in het najaar

Vetvoer

egel

Egels maken zich klaar voor de winterslaap

In de herfst heeft de egel het maar druk. Iedere avond kilometers lopen op zoek naar voer, om zo de vetreserves voor de winter op te bouwen. De egel gaat namelijk bijna in winterslaap. Om zich goed voor te bereiden, maakt hij een veilige slaapplaats en eet hij extra veel. Help hem dit najaar met speciaal egelvoer en door een egelwoonhuis in je tuin te zetten. Zo komt hij goed de winter door en kan hij in het voorjaar een nieuw gezinnetje starten.

Klik hier voor alle tips
arjan dwarshuis

Arjan heeft altijd een interessant verhaal

Je hebt vogelfanaten en je hebt Arjan Dwarshuis. Onze maandelijkse blogger neemt je mee op reis door de wondere wereld van vogels. Van het spotten van vogels op Texel tot interessante weetjes over de ijsvogel. Het is niet voor niets dat Arjan het wereldrecord vogel spotten verbrak, hij spotte in een jaar maar liefst 6852 verschillende soorten vogels! Zoveel kennis en ervaring zorgt iedere maand voor een leuk, interessant en boeiend verhaal.

Lees alle blogs van Arjan
vogel

Leer meer over de vogels in je tuin

Een koolmees met een kop zo zwart als kool, een roodborst met een hartvormige, rode borst en een koekoek die voortdurend zijn eigen naam roept. Sommige namen van vogels liggen voor de hand, maar andere zijn wat uitdagender. De ene vogel heeft een kort fluitje, terwijl de andere een heel orkest laat horen. Herken jij de vogels in je tuin als je ze ziet of hoort? Wij leren je graag wat bij met onze interactieve vogelkaart.

Kijk hoe laat jouw tuinvogels zingen
nestkast

Help vogels de winter door

Deze koude maanden zijn dé periode waarin vogels de meeste hulp kunnen gebruiken. Daarom wordt er in deze periode veel bijgevoerd in tuinen en hier maken de vogels dan ook dankbaar gebruik van. Vogels hebben in deze periode veel energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden.

Alles over vogels in de winter

Pindakaas voor tuinvogels