Voedersystemen

Alles wat u moet weten over een voedersysteem.

Het helpen van tuinvogels is een leuke en dankbare bezigheid! Door de vogels te voorzien van geschikt voer en huisvesting, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopend aantal van veel algemene vogelsoorten. Bovendien laten de vogels zich zo nog meer in uw tuin zien en geniet u van al het leven om uw huis. Vogels voeren kan en mag het hele jaar.

Met onze voersystemen creëert u een tuin vol vogels.

5 Veelgestelde vragen over voedersystemen…

 1. Kan ik voor alle vogelsoorten hetzelfde voedersysteem gebruiken?

  Nee, Vogels zoals mussen en roodborsten eten graag van de grond, voor deze vogels kunt u het beste een voedertafel plaatsen. Voor mezen en groenlingen zijn voedersilo’s of voederhuizen het meest geschikt.

 2. Wat is de beste plek om een voedersysteem te plaatsen?

  De meeste vogels houden van een rustige plek om te eten. Het liefst dicht bij beschutting en niet te dicht bij mensen. Het beste kan de voederplek een goed uitzicht bieden op de omgeving, maar heeft het ook een struik of plant in de buurt waarin de vogel kan vluchten bij onraad.

 3. Moet ik een voedersilo schoonmaken?

  Ja, een voedersilo moet regelmatig schoongemaakt worden, dit voorkomt klonteren van het voer en het vormen van schimmel. Al onze voedersilo’s zijn volledig uit elkaar te halen, zodat u alles goed kan schoonmaken.

 4. Hoe kan ik de voederplek beschermen tegen grote vogels en andere dieren?

  U kunt een beschermkooi om uw voedersilo of voedertafel plaatsen. Dit zorgt ervoor dat alleen de kleine vogels bij het voer kunnen komen. Grote vogels en andere dieren zoals eekhoorns kunnen niet bij het voer komen, waardoor de kleine vogels rustig kunnen eten zonder verjaagd te worden. Een beschermkooi rondom de voedertafel beschermt vogels ook tegen katten.

 5. Wanneer kan ik vogels voer aanbieden uit mijn voedersystemen?

  Vogels kunnen het hele jaar bijgevoerd worden. Er zijn een aantal mistanden over het voeren van vogels in de lente en de zomer. Zo wordt er gesteld dat vogels afhankelijk zouden worden van het bijvoeren en dat ze geen extra voer nodig hebben. Dit is echter niet het geval. Vogelbescherming Nederland onderstreept het belang van het hele jaar doorvoeren van vogels.

Laatste artikelen & tips:

 • Viviara-VBN samenwerking

  Samenwerking met groene partners

  Vivara Natuurbeschermingsproducten staat niet alleen in het streven de natuur te behouden. Door nauw samen te werken met verschillende natuurbeschermingsorganisaties proberen we het leefmilieu van plant en dier te verbeteren. Van elk product dat wij verkopen gaat een deel van de opbrengst naar onze partners.

  Lees meer…
 • Voordelen van Vivara voedersilo's!

  stepheny_vivara door: Stepheny 

  Vivara voedersilo's bieden een gemakkelijke en leuke manier van vogels voeren. De silo's zijn door ons zelf ontwikkeld en goedgekeurd door de Vogelbescherming…

  Lees meer…
 • Diervriendelijke tuin

  Hoe creeer je een diervriendelijke tuin?

  Het is leuk om vogels, vlinders, libellen, hommels en misschien ook wel egels, vleermuizen en eekhoorns in de tuin te hebben. Het hele jaar door kunt u van alles doen om uw tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor deze dieren.

  Lees meer…
 • Over onze voedersystemen!

  stepheny_vivara  door: Stepheny 

  Heeft u het voer gekozen, dan kunt u heel eenvoudig het juiste voedersysteem kiezen. U hoeft zich alleen maar af te vragen: welke vogelsoorten heb ik al in mijn tuin en welke zou ik graag aantrekken?…

  Lees meer…
 • tips

  Op de hoogte blijven van de laatste artikelen & tips?

  Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, maandelijkse tips & adviezen. Daarnaast bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwe producten en speciale aanbiedingen!

  Aanmelden
 • Jaarrond voeren van vogels!

  stepheny_vivara  door: Stepheny

  Het voeren van tuinvogels is een leuke, dankbare bezigheid en geeft u bovendien veel kijkplezier. Door de vogels te voorzien van geschikt voer, draagt u een steentje bij aan het op peil houden van het teruglopende aantal van veel algemene vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de huismuis…

  Lees meer…

Bestsellers

OF

Bekijk alle voedersystemen

Wij steunen Vogelbescherming Nederland

De meeste producten van Vivara zijn in samenwerking met Vogelbescherming Nederland ontwikkeld. Met uw aankoop steunt u dus de Vogelbescherming. Samen zorgen wij voor een leefbare wereld voor vogels.

"Vivara voedersystemen zijn speciaal ontwikkeld om vogels op een veilige manier voedsel aan te bieden"

Ontvang NU de gratis catalogus!

Wat u kunt lezen in deze catalogus…

 • Tips en advies
 • Nieuwe producten
 • Exclusieve kortingen!
 • Boordevol inspiratie
Download

 

Wanneer u op de “download” button klikt wordt u doorgestuurd naar een inschrijfformulier.

Catalogue Open