Huiszwaluw Webcam

De eerste eitjes - 22-05-2019 

Nu is het echt begonnen bij de huiszwaluwen. Dit weekend heeft het stelletje meerdere malen gepaard en nu zijn de eerste twee eitjes gelegd. Gemiddeld bestaat een legsel uit 4 of 5 eieren. We kunnen dus nog een aantal eitjes verwachten.


 

Met zijn tweeën in het nest - 10-05-2019

Sinds 7 mei is er een stelletje zwaluwen in de nestkom ingetrokken. Het stelletje is al bezig geweest met het verbouwen van de nestkom, gaten zijn opgevuld en ongewenste onderdelen zijn verwijderd. Het gaat nu eindelijk beginnen bij de huiszwaluwen. Screenshot met dank aan I. Heremans.


 

Zwaluw en kraker op bezoek - 08-05-2019

Op 4 mei is er een huismus op bezoek geweest bij de zwaluwnesten. Hij heeft even rondgekeken maar heeft het nest toch weer verlaten. Huismussen kiezen er wel vaker voor om in zwaluwnesten te nestelen. Maar deze mus lijkt hier niet voor te kiezen. Ook is er nog een zwaluw op bezoek geweest bij het nest. Zal het dan toch bijna gaan beginnen.


 

Zwaluwen in de buurt - 08-04-2019

De eerste zwaluw is gezien in de buurt van de kolonie. Hij vloog nog hoog boven het nest. Maar de meeste vogels moeten nog beginnen aan de oversteek van de Sahara. Mannetjes zijn over het algemeen iets eerder terug als de vrouwtjes zodat ze de beste nestplaatsen kunnen uitzoeken.


 

Webcam live - 04-04-2019

De webcam van de huiszwaluw staat live! Wil dat zeggen dat we meteen een huiszwaluw kunnen verwachten? Nee, helaas niet, over ongeveer twee weken komt de huiszwaluw pas in grote getalen naar Nederland en in de buurt van onze nesten. Er zijn nu pas 58 huizwaluwen gezien. We moeten dus nog even geduld hebben maar we kunnen de nestkast alvast in de gaten houden.


 

Nog even wachten - 18-02-2019

Alhoewel de beleef de lente webcams weer live staan moeten we nog even wachten op deze nieuwe soort voor beleef de lente: de huiszwaluw. Ze zitten nu namelijk nog in Afrika. Tussen half april en juni keren de huiszwaluwen terug naar Nederland.

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be