Huiszwaluw Webcam

De eerste vlucht - 09-06-2019

De jonge huiszwaluw is in de ochtend van 7 juli uitgevlogen. Op een leeftijd van ongeveer 27 dagen oud heeft het kuiken voor de eerste keer het nest verlaten. De zwaluw zal de komende dagen nog regelmatig naar het nest terugkeren om daar te overnachten en om daar lekker verwend te worden.


 

 

Oefenen - 28-06-2019

 Het gaat goed met het huiszwaluw kuikentje. Hij groeit goed op en maakt regelmatig vliegoefeningen in de nestkom. Het zal nog wel even duren voordat het kuikentje uitvliegt.  Hij is nu 18 dagen oud. Na 23-30 dagen vliegt de huiszwaluw normaal gesproken uit.


 

Slecht weer18-06-2019

Vier van de vijf eitjes zijn uitgekomen. Helaas is het vorige week een paar dagen erg slecht weer geweest. Hierbij hadden de kleintjes het erg zwaar. De regen zorgt ervoor dat insecten zich verschuilen en dus moeten de ouders nog meer moeite doen om voedsel te vinden. Waarschijnlijk is er ook wat regen in het nest gekomen. Drie zwaluwtjes hebben dit slechte weer helaas niet overleefd. Foto met dank aan D. Huygens. 


 

Nummer vijf - 28-05-2019

In de ochtend van 27 mei is het vijfde eitje gelegd door de huiszwaluw. Waarschijnlijk zal de broedperiode nu snel beginnen.


 

Ei drie en vier - 27-05-2019

Op 25 en 26 mei zijn er nog twee eieren gelegd door de huiszwaluw. Daardoor ligt het totaal nu op 4 eieren. Zullen er nog meer eieren gelegd worden? 


 

De eerste eitjes - 22-05-2019 

Nu is het echt begonnen bij de huiszwaluwen. Dit weekend heeft het stelletje meerdere malen gepaard en nu zijn de eerste twee eitjes gelegd. Gemiddeld bestaat een legsel uit 4 of 5 eieren. We kunnen dus nog een aantal eitjes verwachten.


 

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be