Havik Webcam

Felle gevechten - 18-3-2019

Al dagen is de zeearend een werkelijke plaag voor de havik. De zeearend blijft maar aanvallen. Nu komt daar nog een derde partij bij, de buizerd. Maar daar is onze havik het niet mee eens, met een felle aanval heeft de havik deze buizerd van het nest geslagen. De buizerd is vervolgens weg gevlogen maar zo te zien had de klap hem wel pijn gedaan. Voor nu is het nest van de havik weer even veilig, op naar de volgende indringer!

 


 

Zeearend blijft maar komen -7-3-2019

De strijd tussen de zeearend en havik is nog steeds onbeslist. De zeearend blijft maar terug komen naar het nest en het is eigenlijk niet helemaal duidelijk waarom, de zeearend heeft verderop namelijk al een nest! Is dit dan gewoon spierballen gedrag?


 

Havik kan maar niet winnen - 28/2/2019

De mannetjes havik is druk bezig met het nest maar kan dat zeker niet in alle rust doen. De zeearend blijft maar komen en de havik krijgt hem niet weggejaagd ondanks vele aanvallen. Wanneer de zeearend er niet is gaat de havik ongestoord verder met het bouwen van zijn nest. Hoe lang gaat dit nog duren?


De strijd is onbeslist -25-2-2019

Het lijkt duidelijk dat er een zeearend in het nest komt, maar welke zeearend is nog onbeslist. Gedurende het weekend is er druk gevochten over wie het nest mag hebben, zo te zien duurt het ook nog even voordat die strijd bepaald is.


Wie gaat het nest claimen? - 19-2-2019

De havik of zeearend, wie komt er in dit nest? Er zijn al gegadigde in de buurt want het havikspaar (wat vorig jaar één jong kreeg) is ook dit jaar druk in de weer met takken verslepen. Nu nog afwachten of ze het nest gaan gebruiken. Op 30 meter afstand van de nestplaats staat nog een webcam. Dit is de plukplaats van de havik, hier is hij dus regelmatig te vinden!

Als u iets interessants ziet dan kunt u ons screenshots sturen per e-mail naar webcams@vivara.be.