Gewone smeerwortel

Gewone smeerwortel

Artikelnummer: 80033

€ 2,49
 • Koop 5+ voor € 1,99 p/s en bespaar 21%

Dit product is helaas tijdelijk uitverkocht

De Gewone Smeerwortel groeit snel en kan zowel als borderplant en als bodembedekker gebruikt worden. De klokvormige, witte tot purperkleurige bloemen hangen in een groepje van acht bij elkaar. In bloeitijd van april tot en met mei trekt deze plant veel hommels, solitaire bijen en honingbijen aan. Combineer de aanplant van de Gewone Smeerwortel met het plaatsen van één insectenhuis van Vivara en u biedt insecten een prima onderkomen.

Lees meer

De Gewone Smeerwortel doet het goed op alle grondsoorten, behalve pure veengrond. Hij houdt van een zonnige tot licht beschaduwde plaats in natte tot vochtige en voedselrijke grond.

De hoogte van deze vaste plant bedraagt ongeveer 60 cm en hij verdraagt een temperatuur tot -30 gr. Celsius en is daarmee zeer winterhard te noemen. De geadviseerde plantafstand is circa 30 cm, 7 tot 9 stuks per m2.

De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. De Gewone Smeerwortel woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten. Vermeerder deze plant door hem in het voorjaar te scheuren en opnieuw uit te planten.

Plant kleur Paars
Latijnse naam Symphytum officinale
Maximale hoogte 70 cm
Potgrootte 9 cm
Standplaats Halfschaduw, Zon
Bloeimaanden Mei, Jun., Jul., Aug.

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

   

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van BE Commerce

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten