Nieuw: De Dura Green Wood collectie

Met trots presenteert Vivara een nieuwe range natuurbeschermingsproducten met het Dura Green Wood label. Dit label staat voor hout dat door thermische modificatie jarenlang meegaat en er bovendien prachtig uitziet.

Dura wood logo

Alle nestkasten en voedersystemen uit deze nieuwe serie zijn gemaakt van naaldhout dat op natuurlijke wijze onder hoge temperatuur in een zuurstofarme omgeving wordt verhit. Dit proces zorgt ervoor dat het hout geen vocht meer opneemt en dus niet snel zal barsten, kromtrekken of rotten. Alle producten worden na deze behandeling afgewerkt met een diervriendelijke blanke lak op waterbasis. Thermische modificatie is zeer milieuvriendelijk, aangezien er tijdens het verhittingsproces geen chemische middelen worden gebruikt. Het zorgt ervoor dat de levensduur van het hout maar liefst circa 20 jaar bedraagt. De Dura Green Wood producten zijn niet alleen duurzaam, maar hebben door de ronde belijningen ook een stijlvol en tijdloos design.

De Calgary en Ottawa voederhuisjes zijn natuurlijk ogende voedersystemen met plexiglazen zijpanelen en een ophangkoord om het huisje aan een voederpaalsysteem of boomtak te hangen. Om het te vullen kan het dak eenvoudig langs het ophangkoord omhoog worden geschoven. Dit overstekende dakje zorgt er tevens voor dat het voer beschermd wordt tegen vocht.

Ottawa

Nestkasten Edmonton en Vancouver zijn uitstekend geschikt voor diverse vogels, van pimpelmees tot bonte vliegenvanger. Beide nestkasten zijn aan de zijkant open te maken om ze na het broedseizoen schoon te maken. Doe dit ergens in oktober, zodat er zeker geen vogel meer in broedt. Nestkast Edmonton beschikt daarnaast over een observatieluikje met plexiglazen scherm.

De voedertafels Halifax en Richmond hebben mooie, afgeronde hoeken voor een hoogwaardige uitstraling. De bodem is voorzien van stevig gaas. Zo loopt eventueel regenwater gemakkelijk weg en blijft het voer lekker vers.

Egelhuis Milton is een prachtige toevoeging aan elke diervriendelijke tuin. De ingang van dit egelwoonhuis is een lange, smalle doorgang die uitkomt op het ruimere verblijf. Deze tunnelingang maakt het voor roofdieren extra moeilijk om bij de egel te kunnen komen. Bovenin zijn net onder het dak 5 ventilatiegaten gemaakt, zodat het woonverblijf wordt voorzien van verse lucht. Geef het egelwoonhuis om de kans op bewoning te vergroten een verdekte opstelling en leg er droge bladeren of gescheurde kranten in.

Bekijk de Dura Green Wood collectie