Blauwe bes 'Bluegold' (moederplant)

Blauwe bes 'Bluegold' (moederplant)

Artikelnummer: 95506

€ 6,99
 • Koop 3+ voor € 5,99 p/s en bespaar 15%
Add to Wishlist

Een zeer populaire struik is de blauwe bes. De overheerlijke bessen bevatten ontzettend veel vitaminen en kunnen voor allerlei doeleinden gebruikt worden. De bessen zijn in de zomermaanden al rijp. Bijen en hommels helpen u graag bij de stuifmeeloverdracht zodat u verzekerd bent van een rijk gevulde bessenstruik.

Lees meer

De struik kan 1,5 tot 2 m hoog worden en krijgt in de herfst vuurrode bladeren.

De blauwe bes, lekker en gezond!
De blauwe bes bezit grote voordelen voor de gezondheid. Anthocyanine, de stof die de bes zijn blauwe kleur geeft, blijkt ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermend tegen verschillende ziekten te werken.

Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer anti-oxidanten bevatten dan blauwe bessen. Dit is zeer nuttig voor het menselijk immuniteitsysteem. Verder bevorderen ze ook nog de collageenproductie. Collageen is de natuurlijke stof die de huid elastisch en dus jong houdt.

Blauwe bessen eten
Blauwe bessen kun je uit de hand eten, combineren met vla, yoghurt, ijs of in vruchtensalades verwerken. Maar je kunt ze natuurlijk ook verwerken in gerechten als pannenkoeken en muffins.

Moederplant (2 of 3 jaar oud, geeft eerste jaar al bessen)

Plant kleur Wit / roze
Latijnse naam Vaccinium corymbosum
Maximale hoogte 1,8 m
Potgrootte 2 L
Bloeimaanden Apr., Mei
Plukmaanden Jul., Aug.
Standplaats Halfschaduw, Zon

Waarom kopen bij Vivara

 • ONTVANG AANBIEDINGEN

  Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief

   

 • THUISWINKELlogo

  VEILIG WINKELEN

  We zijn lid van BE Commerce

 • GRATIS SNELLE VERZENDING

  Bij bestellingen vanaf € 25

 • HERROEPINGSRECHT

  14 dagen bedenktijd voor alle producten

Deze site maakt gebruik van cookies. Het eerste type wordt geclassificeerd als 'essentieel' (ze maken uw browse- en aankoopervaring eenvoudiger). Het tweede en derde type zijn niet essentieel maar laten ons wel beter begrijpen hoe we onze service aan u kunnen verbeteren. Als u wilt doorgaan met het gebruik van deze website, geeft u hieronder uw voorkeuren aan. Meer informatie over beide typen is hier beschikbaar.