Biologische bloembollen

Beleef de natuur, maar op verantwoorde manier

Bloembollen zijn een ideale manier om prachtige bloemen in de tuin op te zien bloeien in het voorjaar! Hoe eerder u de bollen plant, des te eerder bloeien deze in het voorjaar. Maar het is belangrijk dat bloembollen verantwoord en biologisch geteeld zijn. Op deze manier belasten ze de natuur minder en wordt er zuiniger omgegaan met schaarse grondstoffen.

     

Verantwoorde biologische bloembollen zijn belangrijk voor verschillende redenen. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, er vindt geen bestrijding van ongewenste stoffen in het milieu plaats en er wordt zuiniger omgegaan met schaarse grondstoffen zoals energie en mineralen. Maar ook voor de planten zelf is een biologische kweekmethode beter, deze groeien op deze manier namelijk gezonder en natuurlijker. Biologische kwekers kweken met veel aandacht voor de producten en houden nauwkeurige plantcontroles, daardoor weet u dat u altijd kwalitatief goede producten in huis haalt.

Daarom biedt Vivara nu verschillende soorten biologische bloembollen aan. Plant ze deze herfst en geniet in de lente van een tuin vol prachtige bloemen.

Bekijk alle bloembollen.