Biologische bloembollen van duurzame teelt

Biologische bloembollen

Wil je in het voorjaar een kleurrijke tuin hebben die veel inheemse dieren, zoals vlinders en bijen aantrekt? Dan kun je het beste in de herfst beginnen met het planten van tulpen, krokussen, narcissen en andere voorjaarsbloeiers.

Als je op het juiste moment begint, dan kun je maandenlang genieten van een prachtige, maar vooral kleurrijke tuin! Of het nu gaat om krokussen, narcissen of tulpen, bij Vivara kun je alle biologische bloembollen kopen die je hart begeert. Dus als je niet alleen een kleurrijke tuin of balkon wilt hebben, maar ook allerlei soorten biodiversiteit in je oase van welzijn in de frisse lucht, moet je gaan voor de biologische bloembollen van onze winkel!

Huiberts bloembollen zijn bijzonder aantrekkelijk voor vlinders, bijen, hommels en dergelijke. Hier zie je in het kort het teeltproces bij Huiberts, waar onze biologische bloembollen vandaan komen:

Productieproces - biologische bloembollen van Huiberts (meer hierover hieronder)    

Ons biologische bloembollen assortiment

Bloembollen zijn er in vele verschillende soorten, maten en kleuren. Voor ieder wat wils! Maar iedere bloembol heeft ook zijn unieke eigenschappen. De ene begint wat vroeger met bloeien terwijl de ander tegen de zomer pas in bloei staat. Hoogtes van bloemen verschillen, de ene kan wat beter tegen schaduw dan de ander. Kortom, genoeg verschillen en die leggen we hier graag voor je uit.

Voor wie van alles wat wil, zijn bloembollenmixen zeer geschikt. Onze biologische bloembollenmixen bevatten van iedere soort wel iets. Hierdoor krijg je ook snel een lekker speels effect in je tuin of op je balkon. Bloembollen vinden het namelijk helemaal niet erg om door elkaar te groeien. Het enige waar je wel goed op moet letten is dat de ene bloembol net wat dieper geplant moet worden dan de ander. De bloeiperiode verschilt natuurlijk per bloembol, maar zo heb je wel heel het voorjaar wat kleur in je tuin!

Bloembollenmix

 

Hoe en wanneer plant je bloembollen?

Om in het voorjaar van een kleurrijke tuin te kunnen genieten, moet je in het najaar beginnen met het planten van tulpen, krokussen, narcissen en andere voorjaarsbloemen. Heb je een kleine tuin? Geen enkel probleem! Onze biologische bloembollen verfraaien zelfs de kleinste tuin of het balkon.

Een kleurrijke tuin roept niet alleen een gezellige sfeer op, maar creëert ook een positief gevoel en zorgt gegarandeerd voor een glimlach. Daarnaast creëert het ook meer biodiversiteit. Vivara heeft een breed assortiment van verschillende bollenmixen in haar assortiment. Je kunt kiezen uit verschillende varianten en je tuin een geheel nieuwe look geven. Op die manier steun je ook het natuurbehoud en in het bijzonder de biodiversiteit.

Natuurlijk heeft niet iedereen een eigen tuin. Toch hoef je het niet zonder bloemen te stellen, want je kunt ook op je balkon een kleurrijke oase van welzijn creëren die vlinders en andere dieren uitnodigt om te blijven. Voor kleine tuinen en balkons hebben wij speciale kleinere pakketten samengesteld. Al onze bollenmixen zijn verkrijgbaar in twee verschillende maten. De beste manier om bollen op het balkon te planten is heel eenvoudig.

Het balkon beplanten met de lasagne methode

Heb jij ooit gehoord van de lasagnemethode? Met deze methode bloeien de bloemen maandenlang. De beste manier om bollen te planten is in lagen. Om dit te doen plant je de bollen op verschillende dieptes en over elkaar heen verspreid. Met de lasagnemethode kun je meer kleur op je balkon brengen en de bloeiperiode verlengen.

De lasagne methode van planten

Plaats grote bollen, zoals de narcissen, in de onderste laag. Bedek deze bol vervolgens met een beetje aarde en de kleinere bollen, bijvoorbeeld krokussen en bedek deze opnieuw met aarde. Deze methode is geschikt voor plantenbakken en dus zeker geschikt voor op je balkon.

Een tip van de expert: Wil jij hommels en bijen ondersteunen na de winterslaap? Bestel dan nu onze bloembollenmix die speciaal voor bijen gemaakt is en zorg ervoor dat ze na hun winterslaap als eerste voeding vinden bij jou in de tuin. Daarnaast is deze mix ook geschikt voor vlinders. Ben je naar iets wilders opzoek, dan kun je dat natuurlijk ook bij ons vinden! Met de bloembollenmix ‘Wilde tuin’ staat niks een natuurlijke, maar toch prachtige tuin in de weg!

Het verhaal achter onze bio bloembollen

Vandaag willen wij je graag een kijkje achter de schermen geven. We stellen je graag voor aan John en Johanna Huiberts. Hun deskundigheid, passie en kwaliteit van de producten hebben ons overtuigd en wij garanderen dat het jou ook enthousiast maakt.

John en Johanna van Huiberts

Zij zijn een absoluut dreamteam als het gaat om biologische bloembollenteelt en hebben meer dan 30 jaar ervaring. Zij zijn gespecialiseerd in de teelt van biologische bloembollen en dat is uniek, want in de traditionele bloembollenteelt worden meestal kunstmest en chemische stoffen gebruikt. Dit is niet het geval bij biologische bloembollen van Huiberts, waar puur natuur centraal staat. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, noch chemicaliën

Wij werken met de natuur, niet ertegen!

Door de bollen biologisch te telen, werken John en Johanna samen met de natuur, in plaats van er tegen te vechten. Ze zijn zelfs SKAL gecertificeerd. Huiberts geeft om gezonde kwaliteitsproducten en duurzaamheid, waarvoor de telers in 2015 zelfs de ‘Gouden Roerdomp’ prijs kregen. Deze prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat zich het meest inspant met betrekking tot innovaties op het gebied van biodiversiteit. John en Johanna telen bollen die bijzonder aantrekkelijk zijn voor vlinders, bijen, hommels en andere insecten. De insecten hebben het niet makkelijk met al die bespoten planten.

Of het nu gaat krokussen, narcissen of tulpen, bij Vivara kun je alle biologische bloembollen kopen die het insectenhart begeert. Dus als je niet alleen een kleurrijke tuin of balkon wilt hebben, maar ook allerlei soorten biodiversiteit in een oase van welzijn in de frisse lucht, dan moet je gaan voor de biologische bloembollen in onze winkel!