Arjan Dwarshuis: Tips om te beginnen met vogels kijken

Het is heerlijk om te genieten van de vogels in uw tuin en uw omgeving. De eerste vogels die u snel zult herkennen zijn natuurlijk kool- en pimpelmezen, roodborstjes en mussen. Maar na een tijdje ziet u opeens ook andere vogels in uw tuin of tijdens een wandeling, zoals putters, graspiepers of een grote bonte specht. Het is geweldig om nieuwe vogels te herkennen in uw tuin of in de natuur. En wanneer u weet waar u op moet letten bij vogels kijken, dan kunt u er in uw omgeving opeens veel meer herkennen dan u in eerste instantie dacht.

Vogelspotten is een prachtige bezigheid! En om hiermee te beginnen heeft u helemaal niet veel nodig. Met uw ogen en oren kunt u al een heel eind komen. Moet u hiervoor helemaal de natuur in of reizen naar verre bestemmingen? Nee hoor, zelfs in uw eigen tuin of in lokale parken kunt u al een enorme variatie aan vogels tegenkomen. Als er iemand is die alles weet over vogelspotten, dan is het Arjan Dwarshuis wel. In deze vlog deelt hij zijn tips en kennis en vertelt hij u alles waar u op moet letten, zodat u binnen de kortste keren de vogels in uw omgeving weet te herkennen aan verschillende kenmerken.

Meer nieuws over vogels en andere tuindieren? Of altijd op de hoogte zijn van de nieuwste producten en berichten van Arjan? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.

Zoals Arjan aangeeft in zijn vlog, u heeft niet zoveel nodig om te beginnen met vogels kijken. Toch kunnen producten zoals een vogelgids of verrekijker helpen met het kijkplezier. Uiteindelijk bepaalt u waar u de meeste plezier uithaalt bij het vogels kijken!